Categories: politica

Majoritate PNL-PSD la Brasov pentru a bloca un proiect ecologist al primarului Allen Coliban. USR: „PNL nu si-a respectat acordul de parteneriat local”

Consilierii locali PNL si PSD din Brasov au votat umar la umar, vineri, pentru a bloca un proiect de referinta al USR Brasov. Esre vorba despre anularea construirii Drumului Forestier Gorita, care ar duce la extragerea a 8.000 de arbori.

„PNL si PSD au decis azi in Consiliul Local ca proiectul Drumului Forestier Gorita sa continue. Impotriva dorintei a 15.000 oameni care au semnat o petitie prin care cereau stoparea acestui proiect, suspendat in instanta de Tribunalul Brasov in data de 19.12.2019, in urma actiunii Partidului Uniunea Salvati Romania si a asociatiilor Romania Civica si Brasovul Pedaleaza.

Toti consilierii PNL si PSD au votat „abtinere”, ceea ce a dus la respingerea proiectului.

Hotararea Consiliului Local Brasov respinsa azi prin abtinerile PNL si PSD avea in vedere revocarea partiala a HCL 154/2017, 178/2017, 312/2019 si 441/2019, in sensul eliminarii din obiectul proiectului a construirii drumului forestier nou (Gorita) si limitarea acestuia la reabilitarea drumurilor forestiere existente.

Demersul in instanta de anulare a proiectului, pornit in ianuarie 2020 de Partidul Uniunea Salvati Romania, isi urmeaza cursul, avand urmatorul termen de judecata in 16.02.2021.

Drumul forestier Gorita, in lungime de 11,003 km, proiectat sa treaca prin paduri incadrate la categoria 1.4 a (paduri parc) presupune extragerea a 8000 arbori, avand o latime de 3,5 m (fata de 2m, latimea maxima a drumurilor permise in padurile incadrate in aceasta categorie, prin Ordinul 766/2018).

Consideram ca, prin votul de azi, PNL nu si-a respectat acordul de parteneriat la nivel local. Vom propune din nou, in urmatoarea sedinta a Consiliului Local, renuntarea la proiect si invitam PNL la respectarea principiilor si a programului politic agreat”, anunta USR Brasov.

PNL si PSD au decis azi in Consiliul Local ca proiectul Drumului Forestier Gorita sa continue. Impotriva dorintei a…

Posted by USR Brasov on Friday, 27 November 2020

USR Brasov si noul primar Allen Coliban au castigat alegerile locale si cu o consistenta agenda ecologista, anularea drumului Gorita fiind deja promovata de useristi de mai bine de un an.

Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Maia Sandu l-a dat afara pe Pavel Abraham, care isi gasise culcus pe la Chisinau. Pro-rusii il tin insa in brate pe fostul militian vedeta la Antena 3

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afara pe Pavel Abraham din comisia formata de…

15 ore ago

„Vom repara legile justitiei”. Stelian Ion, mesaj transant dupa discutia cu vicepresedintele Comisiei Europene, Vera Jourova

Aspecte privind Mecanismul de Cooperare si Verificare si nou infiintatul Mecanism privind Statul de Drept…

14 ore ago

Dementa in Capitala, un sofer a lovit intentionat caruciorul unui bebelus. Nervos ca tatal copilului i-a reprosat ca ocupa trotuarul

Un sofer din Bucuresti a lovit intentionat cu masina caruciorul in care se afla un…

14 ore ago

Macaulay Culkin solicita ca Trump sa fie sters din „Singur acasa 2”. Trump a fost eliminat si de pe retelele de socializare

Actorul Macaulay Culkin, 40 de ani, interpretul rolului Kevin McCallister din "Home Alone 2 -…

15 ore ago

In ce conditii se redeschid scolile: „Daca un copil dintr-o clasa este depistat pozitiv, atunci toti copiii vor fi testati”

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca scolile vor fi deschise pe 8 februarie "in…

15 ore ago

Premierul Citu l-a dat afara pe Dimitrescu, complicele lui Dragnea, din functia de consul al Romaniei la Bonn

Premierul Florin Citu l-a demis, vineri, pe Gheorghe Dimitrescu, sub urmarire penala de DNA in…

15 ore ago