Categories: externe

Mana lunga a MOSCOVEI? Trei cetateni RUSI, arestati pentru atentatul de la Istanbul

Politia turca a retinut trei cetateni rusi, suspectati ca au legaturi cu Statul Islamic, in urma atacului sinucigas de marti dimineata din Istanbul, soldat cu zece morti – toti turisti straini – si 15 raniti.

Autoritatile din Antalya au facut perchezitii in locuintele suspectilor, de unde au ridicat mai multe documente si CD-uri, a informat miercuri agentia Dogan, citata de Reuters. Nu se stie deocamdata exact cand au fost retinuti suspectii de terorism.

Consulatul general al Rusiei din orasul turc Antalya (sud) a confirmat ca trei cetateni rusi au fost arestati in Turcia, fiind suspectati de legaturi cu gruparea Statul Islamic (SI), a relatat miercuri agentia rusa de presa RIA, citata de Reuters.

 In atentatul comis marti in cartierul Sultanahmet din Istanbul au murit cel putin opt germani, alti noua fiind raniti. Unele dintre victimele germane participau la o excursie organizata de compania berlineza Lebenslust Touristik.

Autoritatile turce l-au identificat marti pe atacatorul kamikaze in persoana lui Nabil Fadli, de origine siriana, nascut in Arabia Saudita, iar serviciile secrete cred ca Statul Islamic s-ar afla in spatele atentatelor.

Acest atentat a survenit in conditiile in care Turcia se afla deja in stare de alerta dupa cel mai sangeros atentat din istoria sa, comis in octombrie 2015 in fata garii centrale din Ankara si soldat cu 103 morti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

3 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

4 ore ago