Mandatul lui Ciorbea ca Avocat al Poporului, prelungit abuziv de Tariceanu si Ciolacu. O noua „smecherie” pusa la cale de PSD si ALDE

politica

Senatorul USR Mihai Gotiu a acuzat, marti, la finalul Birourilor Permanente Reunite, coalitia de guvernare ca a incercat extinderea mandatului de Avocat al Poporului pentru Victor Ciorbea.

„O noua smecherie cu Avocatul Poporului. Practic pe ordinea de zi nu exista, a fost suplimentata in urma solicitarilor noastre, de la USR si a celor de la PNL si in urma numeroaselor mesaje venite din partea societatii civile care s-au adresat celor doi presedinti a celor doua Camere pentru a incepe aceasta procedura si au venit cu acest tertip de a pune in ultima saptamana, in speranta ca nu se va mai organiza un Plen reunit”, a declarat Mihai Gotiu, citat de Mediafax.

Senatorul USR a acuzat puterea ca a incercat sa ii prelungeasca „in mod abuziv si neconstitutional” mandatul de Avocat al Poporului.

„Probabil ca cetatenii, cum au facut-o si pana acum, vor cere acest Plen reunit pentru a nu mai continua si peste vara cu un Avocat al Poporului care sa acopere tot ce face actualul Guvern. Vreau sa le reamintesc celor care au reincercat aceasta noua smecherie, domului Tariceanu, domnului Ciolacu si a colegilor lor care au votat, ca in ultimii doi ani petitia Declic pentru incetarea mandatului domnului Ciorbea a strans peste 160.000 de semnaturi. In aceste conditii, acum cand mandatul i-a expirat, sa ii mai prelungesti in mod abuziv si neconstitutional acest mandat cu cateva luni pentru alte mizerii pe care, probabil, cei de la PSD si ALDE vor sa le pregateasca peste vara este total neconstitutional”, a completat Gotiu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, marti, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca au fost demarate procedurile pentru numirea unui nou Avocat al Poporului, grupurile parlamentare fiind mandatate pana pe 25 iunie sa vina cu propuneri.

Peter Eckstein Kovacs este propunerea USR, sustinuta si de PNL si UDMR pentru Avocatul Poporului, in conditiile in care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat la 6 mai.

Mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani si poate fi reinnoit o data.

Victor Ciorbea a fost ales in aceasta functie in 2014.

Avocatul Poporului este numit in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: