externe

Manifestatie stalinista la Moscova. Zeci de mii de oameni adusi cu forta sa sarbatoreasca 8 ani de la anexarea Crimeei. A aparut si Putin – Video

Un miting pro-Kremlin pentru a marca cea de-a opta aniversare a anexarii Crimeei de catre Rusia are loc vineri pe stadionul Luzhniki din Moscova. Zeci de mii de oameni au fost adusi pe stadion, fiind o manifestare similara cu cele din epoca stalinista.

Stadionul Luzhniki din Moscova este cel care a gazduit finala Cupei Mondiale de fotbal din 2018. Vineri, peste o suta de mii de oameni au fost adusi pentru un miting pro-razboi cu ocazia aniversarii anexarii Crimeei de catre Rusia.

La manifestatie si-a facut aparitia si Putin, insa a discursul i-a fost taiat chiar in timp ce vorbea, a remarcat corespondentul Financial Times la Moscova.

Jurnalistul FT a relatat ca o multime de angajati la stat care au fost adusi cu autobuzul.

Presedintele rus Vladimir Putin a abordat vineri in Consiliul de Securitate al Rusiei conflictul cu Ucraina si repercusiunile sale internationale, a anuntat Kremlinul pe website-ul sau, transmite Reuters.

Spre deosebire de alte reuniuni din cadrul Consiliului, de la aceasta nu au fost transmise imagini.

”Actuala situatie internationala a fost discutata la reuniune si a continuat schimbul de opinii cu privire la operatiunea speciala desfasurata in Ucraina de Fortele Armate Ruse”, potrivit declaratiei Kremlinului.

”Presedintele a informat in mare detaliu participantii despre numeroasele sale discutii internationale”, se mai arata in text.

Mai devreme in aceeasi zi, Putin i-a spus cancelarului german Olaf Scholz intr-una din aceste discutii ca atacuri ucrainene cu rachete au vizat zone rezidentiale din orasele Donetk si Makivka si ca „aceste crime de razboi au fost ignorate de Occident”.

Putin insusi a fost descris de omologul sau american Joe Biden drept un ”criminal de razboi” pentru victimele comise in timpul invaziei in Ucraina, afirmatii catalogate de purtatorul de cuvant al Kremlinului ca fiind ”inacceptabile si de neiertat”.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

O oră ago

Europarlamentarul roman Eugen Tomac a solicitat Comisiei Europene sa investigheze felul cum mari companii europene subventioneaza masina de razboi a lui Putin

Intr-o postare facuta pe pagina personala de Facebook, europarlamentarul roman Eugen Tomac critica ipocrizia companiilor…

O oră ago

Noi amenintari nucleare la Russia 1 TV: „Franta va fi dezarmata intr-o clipa si insulele britanice vor ajunge sub apa”

Un prezentator al televiziunii de stat ruse si propagandist al Kremlinului a lansat o noua…

13 minute ago

Derapaj jenant al premierului filorus Fico, dupa ce slovacii au strans 4 milioane de euro pentru armata ucraineana: „E ca si cum ai trage un vant intr-un copac!”

Premierul slovac Robert Fico i-a ridiculizat pe compatriotii sai care au strans din donatii 4…

49 de minute ago