„Manipularea a ajuns prea departe”. Analfabetul Liviu Pop preia cu copy-paste mesaje PSD despre proteste

politica

Fostul ministru al Educatiei Liviu Pop afirma, intr-o postare pe Facebook referitoare la evenimentele din 10 august din Piata Victoriei, ca manipularea a ajuns prea departe si ca trebuie spus adevarul, altfel, „manipularea si minciuna vor avea castig de cauza”, folosind argumente care se regasesc si in postarea cu aceeasi tema a colegului sau de partid, ministrul Apararii Mihai Fifor.

„Manipularea a ajuns prea departe. Trebuie sa iesim sa spunem adevarul. Altfel, manipularea si minciuna vor avea castig de cauza”, este concluzia postarii lui Pop, care preia elemente din consideratiile lui Mihai Fifor postate duminica pe Facebook, mentioneaza news.ro.

Si Pop afirma ca, desi acesta a fost anuntat ca un protest al Diasporei, nimeni nu si-a asumat organizarea lui pentru ca urmau sa aiba loc violente.

De asemenea sustine ca Internetul era plin in acele zile de chemari la violente si la rasturnarea puterii politice si ca in ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violenta din partea unor grupuri razlete de huligani, care s-au aflat mereu in spatele protestatarilor pasnici si au incercat sa determine masa de oameni sa forteze dispozitivele jandarmilor.

El mai relateaza, ca si Fifor, ca jandarmii au intervenit in jurul orei 23.00 pentru a dispersa multimea si pentru a nu permite escaladarea violentelor si ca, daca jandarmii nu ar fi intervenit, lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.

„In toiul actiunilor jandarmilor, presedintele Iohannis a catalogat actiunile jandarmilor ca fiind brutale. Presedintele nu avea la acea ora informatiile operative complete ca sa se pronunte atat de categoric pe actiunile jandarmilor. Si cu toate astea a facut-o. De ce? Pentru a asmuti si mai mult valul protestatar”, spune Liviu Pop.

Si el declara ca, incepand cu 11 august, Klaus Iohannis, dar si alti lideri politici din Opozitie (Orban, Ciolos, Barna) au acuzat actiunile Jandarmeriei. El remarca si ca presedintele a cerut Procuraturii Generale o ancheta pentru condamnarea abuzurilor jandarmilor, intrebandu-se in ce tara normala un presedinte s-ar fi antepronuntat in legatura cu culpa unei institutii inainte de finalizarea anchetei propriu-zise.

Ca si Fifor, Pop invoca si o adevarata campanie de fake news, inclusiv in presa internationala. S-au folosit diverse declaratii ale unor reprezentanti ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul ca aceste partide condamna autoritatile din Romania. In realitate, aceste pozitii nu au fost unele oficiale.

„Din 10 august si pana astazi asistam la incercarea de a distorsiona realitatea si de a manipula opinia publica. Dorinta de a veni la putere cu orice pret este atat de mare, incat presedintele si Opozitia dinamiteaza pana si credibilitatea tarii in afara ei. Dupa aceasta campanie de subrezire a imaginii tarii, ne va lua ani sa restabilim credibilitatea noastra in exterior. Tot in aceste zile s-au vehiculat “informatii” despre cum scade PSD in sondaje. Este o minciuna sfruntata. Cresterea salariilor, noua lege a pensiilor, atragerea de investitii, mentinerea cresterii economice peste media europeana – sunt doar cateva din lucrurile bune pe care le facem la guvernare. O astfel de guvernare nu doar ca nu scade in sondaje, ea este in ascensiune! Aceasta este frica lui Klaus Iohannis si a partidelor de Opozitie. Si asta este explicatia politica a evenimentelor care au loc in prezent”, subliniaza fostul ministru al Educatiei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: