Marcel Vela a bagat spaima in sefii „testoaselor” din Jandarmerie. Au desecretizat pana la urma convorbirile radio din 10 August

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, sambata, ca Jandarmeria Bucuresti a acceptat pana al urma sa desecretizeze convorbirile radio efectuate in timpul represiunii din 10 august 2018. Surse citate de Digi24 afirmasera ca sefii „testoaselor”, unitatea speciala de interventii, erau cei care refuza sa inmaneze convorborile procurorilor.

„Cine a gresit va plati. Vor fi si sanctiuni administrative”, a afirmat Vela.

„Luni vom trimite Parchetului 248 de ore de convorbiri desecretizate din totalul de 250 de convorbiri radio ale Jandarmeriei. Pentru cele doua ore ramase inca analizam pentru ca ele contin date despre obiective pazite, date regasite si reglementate de alt tip de regulamente militare. Aseara a fost la minister o echipa condusa de Bogdan Despescu (numit recent secretar de stat in MAI – n.r.), care a verificat ceea ce s-a desecretizat de catre unitatile de Jandarmerie de la Constanta, Ploiesti, Craiova si Bucuresti si de ce nu s-au desecretizat cele doua ore de convorbiri ramase”, a declarat ministrul de Interne pentru hotnews.ro.

„Simpla desecretizare a discutiilor din noaptea protestului din 10 august nu ii absolva de vina pe cei responsabili pentru ce s-a intamplat. Nu ne-au facut vreo favoare desecretizand orele respective. Dupa ce procurorii vor finaliza rechizitoriul si acesta va fi facut public jandarmii vinovati pentru 10 august vor plati cu functia”, a mentionat Vela pentru g4media.ro.

Vineri, ministrul de Interne anuntase ca asteapta pana seara ca sefii Jandarmeriei sa descretizeze convorbirile altfel „consecintele vor fi pe masura”.

„Pana in aceasta seara (vineri – n.r.) astept o solutie finala si anuntul ca s-a desecretizat tot. Daca nu, consecintele vor fi pe masura”, a afirmat Marcel Vela, la Digi 24.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat ca in functie de motivele intarzierii sau amanarii se vor lua deciziile „in consecinta”.
advertisement

Marcel Vela a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca trei unitati de jandarmi din teritoriu – Craiova, Ploiesti si Constanta – au desecretizat aproximativ 300 de ore de convorbiri purtate prin statii in ziua de 10 august, Jandarmeria Bucuresti fiind cea care nu a pus la dispozitia procurorilor convorbirile purtate in acea zi. Vela a mentionat ca a dat termen pana vineri sefilor Jandarmeriei Bucuresti sa desecretizeze aceste convorbiri.

Mai mult despre:

Comentarii: