Marcel Vela anunta o noua ordonanta militara: „Ordonanta militara 9, saptamana viitoare”

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ca saptamana viitoare ar putea fi emisa o noua Ordonanta militara, ale carei prevederi vor reglementa, prin altele, traficul transfrontalier cu Bulgaria, astfel incat sa fie permisa circulatia persoanelor angrenate in muncile agricole.

„Saptamana viitoare vom da, probabil, inca o Ordonanta, in sensul in care ar trebui sa mai reglam zona de sud, granita cu Bulgaria, unde exista, la fel ca in zona de vest la granita cu Ungaria, un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole. Asa cum am permis pentru Ungaria, trebuie sa permitem si pentru Bulgaria”, a afirmat Vela, sambata, la Digi24.

Potrivit ministrului, ar mai trebui introduse exceptii si in cazul navigatiei de marfuri.

„Ar mai trebui sa introducem exceptii pentru vase si tot ceea ce tine de navigatia de marfuri. Mai sunt si alte propuneri. (…) Mai sunt si, probabil, in functie de decretul pe care saptamana viitoare il va emite domnul presedinte Klaus Iohannis, mai sunt si alte zone sau domenii de care trebuie sa ne ocupam si sa le punem intr-o forma juridica legislativa, astfel incat ele sa devina un act normativ publicat in Monitorul Oficial, care sa aiba norme imperative”, a adaugat Vela.

Ministrul de Interne a precizat ca urmatoarea Ordonanta militara va avea numarul 1 sau 9, in functie de prelungirea starii de urgenta, printr-un nou decret.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: