Marturia unui soldat care a luptat alaturi de Ciuca in Irak: „Daca plecam intr-un mars cu batalionul, era primul in fata si restul dupa. Asa ceva nu am vazut la niciun comandant”

politica

Andrei Caramitru a facut public mesajul unui soldat care a luptat alaturi de Nicolae Ciuca in Irak. Militarul afirma ca actualul premier interimar „este un om care nu lasa pe nimeni in urma, are o personalitate cum rar se vede”.

„Am primit mesajul de mai jos de la un soldat care a luptat in Batalionul din Irak condus de Generalul Ciuca. Mi se pare o marturie foarte importanta. E de bine, e de foarte bine”, a anuntat Caramitru.

„Am avut onoarea sa-l cunosc pe domnul general Ciuca, am participat cu dansul la 2 misiuni in afara tarii. Este un om care nu lasa pe nimeni in urma, are o personalitate cum rar se vede. Iti dau un exemplu, daca plecam intr-un mars cu batalionul, era primul in fata si restul dupa. Am 21 de ani de vechime, si asa ceva nu am vazut la niciun comandant. Se mai facea presiuni pentru a lua in misiune pe unul sau pe altul… nu putteai sa intri. Dimineata, la 5-6, alerga in fiecare zi, cunostea absolut toti militarii cu nume si prenume, in Irak a avut cele mai multe misiuni in afara taberei. Probele sprotice le dadea la fel ca toti militarii”, a transmis militarul.

„Pentru cine nu stie : Ciuca si-a castigat gradele in teatrele de operatiuni si a condus trupe combinate SUA-Romania. Este cel mai respectat militar al nostru in NATO si de armata SUA.

Batalia pentru podul peste Eufrat de la Nassiria (Irak, mai 2004), in care trupele romanesti au fost conduse de Nicolae Ciuca, este prima batalie la care soldatii romani au fost combatanti activi dupa al doilea razboi mondial.

The real deal omul. Eu il vreau prim ministru. 100%. Avem nevoie de curaj si LEADERSHIP nu de politruci specialisti in combinatii, stersi, penibili si prosti”, mai spusese anterior Caramitru.

Prim-vicepresedintele Gabriela Firea sustine ca Romania se indreapta spre o „dictatura militara” cu Nicolae Ciuca in functia de premier.

„Pleaca domnul Orban care a inecat economia si vine domnul Ciuca. Il cunosc personal, dar ce semnal dam noi in intreaga Europa, ca aducem militari la conducerea tarii? Ne indreptam spre o dictatura militara? Ii apreciez pe militari si merita tot respectul nostru, dar cred ca am transmis o nota proasta democratiilor europene punand un militar la conducerea tarii”, a declarat marti Gabriela Firea in conferinta de presa a PSD.

Intrebat marti ce parere are despre posibila desemnare de catre PNL a lui Nicolae Ciuca in functia de premier al viitorului Guvern, Dan Barna a afirmat: „Astept sa avem consultarile la Cotroceni si in urma acestor consultari vom vedea si care va fi pozitia noastra. Ca principiu, suntem o tara europeana, nu neaparat solutia militara este cea mai buna, dar hai sa avem aceste consultari si vedem apoi despre ce discutam”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: