Categories: politica

Mediafax confirma: Dragnea are doua variante de premier. Care dintre ele va fi preferata de Klaus Iohannis?

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, si liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, sunt, la acest moment, variantele PSD pentru functia de premier, o decizie in ce priveste varianta finala urmand a fi luata luni, prin vot, in CExN, au precizat, vineri, pentru Mediafax, surse din PSD.

Si Antena 3 a anuntat, joi seara, ca Florin Georgescu si Mihai Fifor sunt cele doua variante de premier de pe masa lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miecuri, imediat dupa demiterea, prin motiune de cenzura, a Guvernului Grindeanu, ca are patru variante de premier ”si domni si doamne, din partid”. Surse din PSD au precizat, insa, vineri, ca Dragnea nu are, la acest moment, decat doua variante: Florin Georgescu si Mihai Fifor.

Liderul PSD a explicat, la acel moment, ca va avansa mai multe variante de premier, care sa fie supuse votului CExN, el adaugand: „Si acum simt usturimea de la o singura varianta”. Astfel, sursele citate au mentionat ca CExN va vota una sau alta dintre cele doua variante.

Unele surse sustin, inca de vineri, ca cele mai mari sanse de a fi nominalizat ca propunere de premier, in urma votului CExN, le-ar avea Florin Georgescu.

De altfel, numele prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu a fost vehiculat ca prezumtiva propunere de premier din partea coalitiei PSD-ALDE si in decembrie 2016, cans s-a format Guvernul Grindeanu.

Georgescu este in acest moment vicepresedinte al CA al BNR, prim-viceguvernator BNR si membru in Comitetul European pentru Risc Sistemic.

El a fost deputat PDSR in doua legislaturi (1996-2000 si 2000-2004), timp in are a fost vicepresedinte si presedinte al Comisiei de Buget-Finante a Camerei Deputatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

George Simion ii injura si ii ameninta pe „tradatorii” care au parasit partidul AUR in ultimele zile: „Venim dupa voi!” – VIDEO

Intr-un videoclip postat pe canalul sau favorit de comunicare, reteaua sociala chinezeasca TikTok, liderul AUR,…

13 minute ago

Cu o vechime in munca de 42 de ani, dintre care zece ca presedinte, Klaus Iohannis ar putea avea o pensie de aproape 9.000 de lei

In varsta de 65 de ani, Klaus Iohannis are o vechime in campul muncii de…

45 de minute ago

Indemn socant al lui Lukasenko catre sportivii care vor participa la Olimpiada de la Paris: „Spargeti-le fata, aratati-le ca sunteti adevarati belarusi”

In timpul unei conversatii cu jurnalistii desfasurata ieri, cu prilejul sarbatoririi zilei de 1 Mai,…

60 de minute ago

Doi barbati din Iasi au primit o noua sansa la viata, gratie rinichilor prelevati pentru transplant de la Sofia si transportati cu un avion SMURD

Avionul SMURD Bombardier Learjet 75 nr. 1123 a incheiat, miercuri seara, o misiune care a…

O oră ago

Un sofer iresponsabil a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita si a ramas blocat in mijlocul acestuia, fiind salvat de pompieri

Situatie uluitoare in Bistrita-Nasaud. Un sofer a incercat sa traverseze cu masina raul Bistrita, dar…

O oră ago

Statele Unite au acuzat Rusia ca ar fi folosit agenti chimici interzisi in razboiul din Ucraina

Statele Unite acuza Rusia ca a folosit un agent chimic, cloropicrina, impotriva fortelor ucrainene, incalcand…

2 ore ago