externe

Medvedev ameninta cu distrugerea intregii omeniri: „Ideea de a pedepsi o tara care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este in sine una absurda. Este o amenintare pentru existenta umanitatii”

Fostul presedinte al Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, s-a referit miercuri la recurgerea la arme nucleare, excluzand de asemenea in avans eventualitatea ca justitia internationala sa decida sanctiuni impotriva Moscovei, intr-un moment in care Curtea Penala Internationala (CPI) ancheteaza asupra unor presupuse crime de razboi comise in Ucraina, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Numai ideea de a pedepsi o tara care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este in sine una absurda. Si aceasta creeaza in mod potential o amenintare pentru existenta umanitatii”, a scris pe contul sau Telegram actualul vicepresedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.

Totodata, Dmitri Medvedev a acuzat SUA ca vor sa aduca Rusia in fata jurisdictiilor internationale, in conditiile in care Washingtonul nu a fost niciodata pedepsit pentru razboaiele sale duse in lume si care, potrivit lui Medvedev, au dus la moartea a 20 de milioane de oameni.

Dmitri Medvedev a fost presedinte din 2008 pana in 2012, cand Vladimir Putin a parasit pentru o perioada Kremlinul, din cauza limitei privind numarul de mandate prezidentiale consecutive, pentru a conduce guvernul.

Considerat altadata o figura politica moderata, Dmitri Medvedev, care a fost premier din 2012 pana in 2020, s-a impus de la inceputul ofensivei ruse in Ucraina drept unul dintre detractorii cei mai vehementi ai tarilor occidentale. Autorul a numeroase declaratii rasunatoare, el i-a calificat de exemplu pe adversarii Rusiei drept „nenorociti” si „degenerati”.

Curtea Penala Internationala (CPI) ancheteaza in prezent asupra presupuselor crime comise de trupele ruse in Ucraina.

Rusia neaga sistematic toate abuzurile de care sunt acuzate fortele ruse – bombardamente asupra civililor, executari sumare, violuri – acuzand la randul sau Ucraina de crime de razboi.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

5 ore ago

Record negativ: Venezuela ar putea fi prima natiune care isi pierde toti ghetarii

Venezuela ar putea fi prima natiune din istoria moderna care si-a pierdut toti ghetarii dupa…

6 ore ago

Orban, la Timisoara: „Astazi, in Romania nu este o democratie autentica. Suntem condusi de noua nomenclatura si de noua securitate”

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, ca in Romania de astazi…

2 ore ago

Un roman a reusit sa-si faca praf Ferrari-ul intr-un accident intre Turda si Cluj-Napoca

Doi barbati au ajuns la spital si un Ferrari a fost facut praf in urma…

6 ore ago

Zelenski l-a demis pe seful serviciului de protectie si paza dupa ce doi agenti ai acestuia au fost acuzati de complot in vederea asasinarii presedintelui

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe seful serviciului de protectie, la doua zile…

6 ore ago

Slovenia va recunoaste statul palestinian pana la jumatatea lunii iunie

Guvernul sloven a initiat joi procedura de recunoastere a unui stat palestinian ca forma de…

6 ore ago