Medvedev anunta ca e nevoie ca Kievul sa fie capturat: „Kievul este un oras rusesc, administrat de o echipa internationala de adversari ai Rusiei”

externe

dmitri medvedev, fost presedinte rus

Vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, considera ca ar putea fi necesara ocuparea Kievului si instalarea unei administratii pro-rusa pentru a atinge tintele operatiunii militare speciale. De asemenea, el a avertizat, ca raspuns la o intrebare adresata de Tass in timpul unei sesiuni de presa cu reporterii rusi despre granitele geografice ale operatiunii militare speciale, ca este posibil ca operatiunea militara sa nu se limiteze la stadiul actual.

„Unde sa ne oprim? Nu stiu. Cred ca, avand in vedere ceea ce am spus [despre necesitatea crearii unui cordon de siguranta], va trebui sa lucram mult si din greu. Va trebui sa intram in Kiev? Da, probabil ca ar trebui sa intram si in Kiev. Daca nu acum, atunci ceva mai tarziu, probabil in timpul unei alte etape de dezvoltare a acestui conflict”, a declarat Medvedev.

Politicianul a prezentat doua argumente pentru necesitatea de a ajunge la Kiev, spunand ca, in primul rand, acesta este un oras rusesc si, in al doilea rand, amenintarea internationala la adresa existentei Rusiei vine de acolo.

„Desi Kievul este un oras rusesc prin radacinile sale, el este administrat de o echipa internationala de adversari ai Rusiei, condusa de Statele Unite ale Americii. Toti cei care indeplinesc oficial functii acolo sunt niste figuranti care nu au nici constiinta, nici teama pentru viitorul tarii lor, nici posibilitati. Toate deciziile sunt luate peste ocean si in sediul NATO. Acest lucru este absolut evident. De aceea, da, este posibil sa fie luat si Kievul”, a subliniat el.

Intrebat daca Ucraina ar trebui sa ramana un stat independent in urma operatiunii militare speciale, Medvedev a precizat ca „daca in urma a tot ceea ce se intampla ramane ceva din Ucraina, un astfel de stat are probabil sanse sa ramana, desi nu foarte mari”.

„In orice caz, aceasta nu este o chestiune de astazi, desigur, dar va fi pe ordinea de zi ceva mai tarziu”, a spus el.

„Nu stiu ce va ramane in aceasta entitate teritoriala, nu o pot numi tara, poate regiunea Lemberg, cu un centru in orasul Lemberg. Dar acesta este un proces complicat, nu doar militar, ci si politic. Si nu doar fortele militare, ci si oamenii care locuiesc pe acele meleaguri ar trebui sa-si spuna cuvantul in acest proces”, a conchis el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: