Melescanu tace ca mortu-n papusoi. Presedintele Iohannis, reactie in cazul evenimentelor periculoase de la Chisinau

politica

Presedintele Klaus Iohannis exprima o prima pozitie a Romaniei fata de evenimentele grave de la Chisinau. Ministerul de Externe nu a luat inca nicio pozitie.

”Fata de evolutiile politice recente din Republica Moldova, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, adreseaza tuturor fortelor politice din aceasta tara un apel ferm pentru respectarea democratiei si a statului de drept.

Stabilitatea Republicii Moldova este esentiala pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat sa duca la indeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv in ceea ce priveste statul de drept si buna guvernare, in conformitate cu angajamentul sau fata de Uniunea Europeana, in baza Acordului de Asociere.

Aceasta situatie de criza poate fi rezolvata in beneficiul cetatenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor fortelor politice, care trebuie sa manifeste calm si retinere in aceasta perioada si sa acorde astfel prioritate stabilitatii politice a tarii”, a transmis, duminica, Iohannis.

Citeste si: Plahotniuc il santajeaza pe Melescanu (ALDE)? Nicio reactie a Bucurestiului fata de evenimentele grave de la Chisinau

Curtea Constitutionala a Moldovei l-a suspendat din functie pe presedintele Igor Dodon dupa ce acesta a emis decret prin care Maia Sandu devine premier al republicii. De asemenea, CC a decis ca toate deciziile adoptate, sambata, de Parlament sa fie anulate. Alianta dintre PSRM si ACUM, care a dus la numirea Maiei Sandu in fruntea guvernului de la Chisinau, este sustinuta de Rusia, UE si Statele Unite. Presedintele PD, oligarhul Plahotniuc, refuza insa sa cedeze puterea si si-a scos oamenii in strada. Sambata noapte, acestia si-au instalat corturi in fata principalelor institutii de stat din Chisinau. Printre ei se afla multi veterani ai razboaielor cu Transnistria din anii ’90.

Mai mult despre:

Comentarii: