Mihai Sora, transant dupa victoria lui Citu: „A mai murit un partid istoric”

politica

Filosoful Mihai Sora a anuntat, la scurt timp dupa victoria lui Florin Citu, ca PNL-ul „a murit”.

„A mai murit un partid istoric”, a scris Sora pe Facebook. Mesajul lui Sora a primit aproximativ 5.000 de like-uri in mai putin de o ora.

In urma cu trei zile, Sora a anuntat ca il sustine pe Ludovic Orban in cursa pentru sefia PNL, el recomandand delegatilor la Congresul PNL din 25 septembrie sa nu dea vrabia din mana pe ”cioara nebuna de pe gard”.

”Amandoi au probleme cu aratatorul. (De ce, oare, trebuie sa scoti gheruta la vedere cand vorbesti?) Insa unul isi pune, in dimineata aceea, cravata si costumul – semn, din punctul meu de vedere, ca-si respecta publicul. Cauta sa gaseasca privirea celuilalt – ca in orice dialog in care oamenii, atunci cand dezbat un gand, o idee, chiar se privesc in ochi.

Tin cu Ludovic Orban, se-ntelege. Este, de departe, mai echilibrat, mai demn. Si mai inteligent. O inteligenta pe care sper s-o aiba si alegatorii din partid: nu dati vrabia din mana, oameni buni, pe cioara nebuna de pe gard”, a scris Sora pe pagina sa de Facebook.

Florin Citu a castigat sambata mandatul de presedinte al Partidului National Liberal.

El a obtinut 2.878 de voturi „pentru” din partea delegatilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban – 1.898 de voturi „pentru”.

De asemenea, Daniel Buda a fost ales presedinte al Curtii de Arbitraj cu 2.381 de voturi, iar Mihai Barbu – presedinte al Comisiei Nationale de Revizie si Cenzori cu 3.808 voturi.

Duminica se reuneste, tot la Romexpo, Consiliul National al PNL, pentru alegerea celorlalte functii de conducere din partid.

Mai mult despre: ,

Comentarii: