externe

Mii de „covidioti” au protestat si in Germania. Tot rusii si-au bagat coada si in aceasta tara – Video

Mii de germani au iesit in strada, sambata, pentru a protesta fata de restrictiile impuse de guvern in contextul pandemiei de coronavirus, relateaza Reuters, citata de news.ro.

Bilantul deceselor din Germania cauzate de Covid-19 este mai mic decat cele ale altor tari din regiune si unele masuri de izolare au fost deja relaxate. Totusi, protestele fata de masurile considerate necesare de cancelarul Angela Merkel au devenit mai puternice si pentru al doilea weekend consecutiv manifestantii au iesit pe strazi.

Proteste au avut loc in special la Berlin si in landul care inconjoara capitala, Brandenburg. Pe social media, protestatarii sunt ironizati cu termenul “covidiots”, considerandu-se ca exista riscul ca acestia sa cauzeze un nou val de infectari care ar duce la inasprirea masurilor.

La Stuttgart, unde in weekend-ul trecut unii protestatari au ignorat regulile de distantare sociala si nu au purtat masti, politia se astepta la o noua manifestatie cu cel mult 5.000 de oameni.

La Munchen, organizatorii le-au solicitat autoritatilor sa autorizeze o manifestatie cu cel mult 10.000 de persoane in Thersienwiese, unde de obicei se organizeaza Oktoberfest. Insa oficialii locali au subliniat ca trebuie respectate regulile de distantare si au permis doar o manifestatie cu cel mult 1.000 de oameni.

Cei mai multi protestatari sunt coordonati de unele grupuri noi. Unlu dintre acestea este Rezistenta 2020, condus de un avocat din Leipzig si un doctor din sud-vestul Germaniei, care pun sub semnul intrebarii statisticile oficiale cu privire la coronavirus si vad principalele partide politice ca fiind creatoarele unei conduceri elitiste.

Alt grup, COMPACT, se descrie ca fiind “o sabie ascutita impotriva propagandei imperialiste”. “De ce nu ne spui adevarul, doamna Merkel? Cum ne pierdem libertatea, job-urile si sanatatea?”, intreaba grupul german.

Presa din Germania a insinuat ca in spatele campaniei de dezinformare care ii incita pe protestatari s-ar afla Rusia.

Reuters noteaza ca Angela Merkel a acceptat, saptamana trecuta, cedand presiunilor unor premieri regionali, redeschiderea graduala a scolilor, magazinelor si restaurantelor, dar si reluarea competitiilor de fotbal. Insa Merkel a avertizat in mod repetat in privinta unui nou val de infectari.

In Germania s-au inregistrat pana acum 175.813 cazuri de infectare cu coronavirus si 8.001 decese cauzate de Covid-19.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Piatra-Neamt: Tanar drogat prins de doua ori, in aceeasi noapte, la volan. Ce masuri au luat politistii

Un tanar de 22 de ani din Piatra Neamt a fost prins de doua ori,…

23 de minute ago

Burduja cel viteaz: „Vreau sa vad daca Nicusor Dan are curajul sa se lupte cu mine pe argumente, il provoc la o dezbatere”

Sebastian Burduja si-a depus, sambata, candidatura la Primaria Capitalei, si a declarat cu acest prilej…

20 de minute ago

Armele americane pentru Ucraina, distribuite cu trenuri care circula noaptea. Transporturile vin din Germania si trec prin Polonia

Transporturile de munitie americana sunt pe cale sa ajunga in Ucraina din Polonia, dar si…

3 ore ago

Regele Charles isi reia indatoririle publice din 30 aprilie. Presa tabloida dadea ca „disperata” situatia privind sanatatea monarhului

Regele Charles al Marii Britanii isi va relua indatoririle publice pe 30 aprilie, dupa aproape…

3 ore ago