Militanta LGBT din Franta: „Femeile sa nu mai citeasca autori barbati, sa nu mai vada filme facute de barbati si sa nu asculte melodii compuse de barbati”

externe

Alice Coffin, militanta LGBT din Franta, a scris in noua ei carte, intitulata „Lesbian Genius”, ca femeile trebuie sa le interzica total barbatilor accesul in viata lor.

„Femeile nu trebuie sa mai citeasca autori barbati, sa nu mai vada filme facute de barbati si sa nu asculte melodii compuse de barbati”, a scris Coffin in cartea ei, citata de The Economist.

Prin urmare, fara Voltaire, Truffaut sau Daft Punk in viata femeilor, a consemnat ironic publicatia.

„Noi trebuie sa ii eliminam pe barbati din mintea noastra”, a mai scris Coffin.

Reactiile au aparut imediat, insa nu din partea barbatilor. Marlene Schiappa, fost ministru pentru egalitatea de gen, a acuzat-o pe Coffin ca propavaduieste o „forma de apartheid”. Sonia Mabrouk, realizatoare radio, a intrebat-o pe Coffin daca nu cumva promoveaza „obscurantismul” si o „forma de totalitarism”.

Universitatea Catolica din Paris, unde Coffin era profesoara, a anuntat ca nu ii mai reinnoieste contractul.

Alice Coffin s-a nascut in 1978 la Toulouse. Ea este cofondatoare a Asociatiei jurnalistilor LGBT si a fost aleasa, in 2020, consiliera din partea ecologistilor in cadrul municipalitatii Paris.

Mai mult despre:

Comentarii: