Ministerul Apararii din Regatul Unit: Utilizarea de catre Rusia a podurilor de pontoane indica blocaje logistice

externe

pod avariat

Utilizarea podurilor de pontoane din ultimele doua saptamani indica faptul ca fortele ruse care ocupa Crimeea si regiunea Herson se confrunta cu probleme logistice, la cateva saptamani dupa atacurile ucrainene asupra podurilor care leaga cele doua regiuni ocupate, a declarat Ministerul Apararii din Marea Britanie pe 23 august, scrie Kyiv Independent.

Pe 6 august, armata ucraineana a confirmat lovirea podurilor importante din punct de vedere strategic Chonhar si Henichesk, care leaga nordul Crimeei de regiunea Herson.

Utilizarea in continuare a podurilor de pontoane temporare indica faptul ca podurile permanente nu au fost inca reparate.

Podurile de pontoane „este putin probabil sa poata sustine pe deplin fluxul de vehicule grele care transporta munitie si armament spre front”, a adaugat ministerul.

Reprezentantii rusi din Crimeea si regiunea Herson au declarat ca Ucraina a lovit podurile pe 6 august folosind rachete Storm Shadow/SCALP de fabricatie britanica-franceza. Armata ucraineana nu a precizat tipul de rachete care au lovit podurile.

Ucraina a vizat in mod repetat podul Chonhar din iunie 2023, deoarece podul serveste drept cea mai rapida ruta feroviara a Rusiei de la Crimeea ocupata pana la linia frontului de sud.

Institutul pentru Studiul Razboiului (ISW) a prezis pe 6 august ca bombardamentul ar putea cauza probleme logistice majore.

ISW a subliniat ca unele dintre drumurile catre care fortele ruse au redirectionat traficul in urma atacurilor podurilor se afla „in raza de artilerie” a trupelor ucrainene din regiunea Herson.

Acest lucru ar putea forta trupele ruse sa foloseasca drumuri secundare mai putin eficiente, incetinind transportul de echipamente si personal catre linia frontului de sud, a spus ISW.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: