Ministerul rus al Apararii propune modificarea cerintelor medicale pentru serviciul militar, dupa ce Putin a ordonat cresterea efectivelor militare

externe

parada, rusia

Ministerul rus al Apararii a propus schimbarea cerintelor de aptitudini medicale pentru cetatenii cu probleme de sanatate care „nu au un impact semnificativ” asupra capacitatii lor de a efectua serviciul militar, relateaza Meduza.

Nu este clar ce politici anume intentioneaza ministerul sa schimbe: informatii despre acest plan au aparut pe portalul juridic oficial al guvernului, desi propunerea in sine nu a aparut. Documentul publicat spune doar ca modificarile au ca scop „imbunatatirea” cerintelor de sanatate pentru recruti si soldati prin contract.

Initiativa vine la doar cateva zile dupa ce Vladimir Putin a emis un ordin de marire a dimensiunii armatei ruse cu 170.000 de persoane. Ministerul Apararii a declarat ca noile efective vor fi compuse din „cetateni care isi manifesta dorinta de a servi sub contract”.

Liderul rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret prin care a ordonat o crestere cu 15% a numarului de soldati din armata rusa, Moscova invocand drept motiv al acestei cresteri „amenintari sporite” din cauza conflictului din Ucraina, relateaza Le Monde.

Potrivit decretului, armata va avea 2,2 milioane de membri, dintre care 1,32 milioane de soldati combatanti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: