Ministerul rus de Externe ii avertizeaza pe rusi asupra riscurilor cand calatoresc in strainatate

externe

masinile rusilor, ue

Ministerul rus de Externe i-a indemnat pe cetateni sa „cantareasca cu atentie toate riscurile” atunci cand planifica calatorii in strainatate si sejururi in tari „neprietenoase”, precum si sa „dea dovada de vigilenta si retinere sporita”, scrie Meduza.

Ministerul de Externe a facut aceasta declaratie (citata de Interfax) in legatura cu clarificarile Comisiei Europene privind aplicarea sanctiunilor, in urma carora tarile din U.E. care se invecineaza cu Rusia au interzis intrarea pe teritoriile lor a masinilor cu numere de inmatriculare rusesti.

Declaratia ii avertizeaza pe rusi ca, atunci cand trec granita, se plaseaza in mod voluntar sub jurisdictie straina si sunt obligati sa respecte legile si reglementarile tarii de vizita. De asemenea, aceasta ii sfatuieste pe cetatenii rusi care „se afla intr-o situatie dificila in strainatate” sa contacteze Centrul de gestionare a crizelor din cadrul Ministerului de Externe si avocatii vorbitori de limba rusa de pe listele postate pe site-ul Ministerului de Externe.

In ultima saptamana, 58 de soferi au fost nevoiti sa isi intoarca masinile inmatriculate in Rusia la frontiera lituaniana, dupa ce au fost avertizati de catre oficialii vamali ca vehiculele lor ar putea fi confiscate, potrivit site-ului lituanian LRT.

Potrivit vamesilor lituanieni, fluxul de masini cu numere de inmatriculare rusesti a scazut pe parcursul saptamanii, iar acum sunt inregistrate doar incercari izolate de intrare in Lituania a unor astfel de masini.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: