Ministrul Agriculturii loveste din nou: „Aduc carne pe masa romanilor”. Ce spune despre ajutoarele pentru ferma de porci a lui Dragnea jr.

news

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca proiectul prin care Guvernul vrea sa acorde crescatorilor de porci ajutoare financiare de 10.000 de euro va rezolva cele mai acute probleme ale Romaniei. Totodata, Daea, a mai adaugat ca astfel va putea sa aduca pe masa romanilor carne din productie locala, potrivit Digi24.

„Rezolv probleme Romaniei, rezolv problema porumbului din Romania prin acest program. Aduc carne pe masa romanilor din productie proprie, ii ajut pe fermierii romani care cresc porci, ii aduc intr-o situatie favorabila din punct de vedere economic. Si iata cum mi-am facut datoria pentru tara, pentru crescatori, si pentru consumatorii romani”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, marti seara la Digi 24.

Intrebat daca ferma familiei Dragnea va beneficia de acest proiect, ministrul a raspuns: „Daca indeplineste conditiile, da, la fel ca toate celelalte ferme, indiferent de nume si prenume, care indeplinesc criteriile de eligibilitate.

Ministrul a mai spus ca nu trebuie sa fie firme in dificultate pentru a primi subventii, ci trebuie sa aduca la abator intre 600 si 100.000 de carcase de porc. Circa 350 de ferme ar urma sa beneficieze de subventii.

Petre Daea explica si de ce se dau subventii pentru ferme, chiar daca purceii au fost importati din alte tari: „N-am fost in stare, din cauza lipsei de sprijin, sa cream maternitati. Inainte sa ajunga porcul la cutit, trece prin maternitate. Romania nu are capacitatea de a produce in maternitati necesarul de porci”.

Intrebat daca este vorba despre un conflict de interese, in conditiile facilitatile pentru producatorii de porci sunt o prioritate, iar fiul lui Liviu Dragnea are o astfel de ferma, ministrul a raspuns: „Vad ca e un subiect predilect. Pe mine nu ma deranjeaza, dar deranjeaza tara si pe producatorii din Romania. Pentru mine e un dinsconfort de intelegere ca in Romania, datorita unor interpretari care, din punctul meu de vedere nu au legatura cu programul respectiv, aceasta dezbatere poate crea prejudicii mari producatorilor”.

„Eu il sustin, il implementez, rezolv problemele Romaniei, aduc carne pe masa romanilor, din productie proprie, ii ajut pe fermierii romani care cresc porci si iata cum ne-am facut datoria pentru tara si pentru consumatorii nostri”, a adaugat ministrul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: