Ministrul Apararii anunta ca Romania va achizitiona inca un numar insemnat de avione de lupta F-16. Direct din SUA

actualitate

Ministrul Apararii Nationale (MApN), Mihai Fifor, a anuntat, miercuri, ca Romania se afla in discutii avansate pentru achizitionarea a inca 36 de avioane F-16, de data aceasta din Statele Unite ale Americii, nu din Portugalia.

„Saptamana viitoare inchidem partea aceasta a programului cu avioanele multirol, cu F16. Suntem in discutii avansate pentru achizitionarea a inca 36 de astfel de aparate, din Statele Unite, nu din Portugalia. Am trimis documentele necesare pentru a vedea pretul de achizitie, suntem la debutul acestei negocieri si speram ca vom reusi sa achizitionam inca 36 de aeronave”, a declarat Mihai Fifor.

Secretarul de stat pentru politica de aparare si planificare, Mircea Dusa, si seful Statului Major al Fortelor Aeriene, Laurian Anastasof, vor participa miercuri, in Baza Aeriana din Monte Real, Portugalia, la ceremonia de predare-primire a trei aeronave F-16 Fighting Falcon, anunta MApN.

Prin preluarea celor trei aeronave, Fortele Aeriene Romane finalizeaza Faza I de introducere in serviciu a avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon.

Ceremonia oficiala de receptie a celor trei aeronave va avea loc in Romania, in Baza 86 Aeriana ”Locotenent aviator Gheorghe Mociornita”, din Fetesti, in cursul saptamanii viitoare.

Contractul, in valoare de circa 628 milioane euro cu TVA, incheiat intre Guvernul Romaniei, prin Compania Nationala Romtehnica S.A., si cel al Republicii Portugheze a intrat in vigoare la data de 30 septembrie 2013.

Primele sase aeronave din escadrila de 12 avioane multirol incluse in acordul romano-portughez au intrat in dotarea Fortelor Aeriene Romane pe 29 septembrie 2016, iar urmatoarele trei pe 16 decembrie 2016.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: