Ministrul britanic de interne a cerut o revizuire globala a abordarii imigratiei

externe

Suella Braverman, demisa, critici, ministru de interne, Rishi Sunak

Ministrul britanic de interne, Suella Braverman, a avertizat marti ca migratia necontrolata reprezinta o „provocare existentiala” pentru natiunile occidentale si a cerut rescrierea unui tratat care a influentat politica globala de azil in ultimele sapte decenii, potrivit Reuters. si The Guardian.

Adresandu-se think-tank-ului American Enterprise Institute din Washington, Braverman a spus ca aceasta conventie a Natiunilor Unite privind refugiatii a extins definitia „persecutiei” si a crescut numarul de persoane care se califica pentru protectia refugiatilor.

Potrivit ministrului, comunitatea internationala a „esuat in mod colectiv” in a reforma Conventia ONU privind refugiatii din 1951 si Conventia europeana a drepturilor omului (CEDO).

Suella Braverman a sustinut ca liderii mondiali nu au reusit sa faca o reforma cuprinzatoare a legilor privind drepturile omului de teama de a fi catalogati „rasisti sau iliberali”.

„Primul [motiv] este pur si simplu ca este foarte greu sa renegociezi aceste instrumente. Al doilea este mult mai cinic. Teama de a fi catalogat drept rasist sau iliberal. Orice incercare de a reforma conventia privind refugiatii te va eticheta automat ca fiind anti-refugiati”, a spus ea.

Braverman, care este vazut ca un posibil viitor lider al Partidului Conservator de guvernare, a cerut o revizuire globala a abordarii imigratiei, care ar putea fi o problema cheie la alegerile generale de anul viitor din Marea Britanie.

Potrivit Conventiei Natiunilor Unite din 1951, care reprezinta baza legala pentru protectia refugiatilor din intreaga lume, ratificata de Marea Britanie si alte aproximativ 150 de tari, statele care au semnat acordul trebuie sa protejeze civilii care fug de conflict sau persecutie.

Braverman a spus ca jurisprudenta care decurge din conventie a scazut pragul, astfel incat solicitantii de azil trebuie doar sa dovedeasca ca se confrunta cu „discriminare” in loc de un risc real de tortura sau violenta.

„Asa cum este o regula de baza a istoriei ca natiunile care nu isi pot apara granitele nu vor supravietui mult timp, este o regula de baza a politicii ca sistemele politice care nu isi pot controla granitele nu vor mentine consimtamantul poporului si, prin urmare, nu vor rezista mult timp”, a spus Braverman.

Numarul de persoane care s-ar putea califica pentru azil a atins niveluri „nesustenabile”, iar „a fi homosexual, sau femeie si ca ti-e teama de discriminare in tara ta de origine, este suficient pentru a te califica pentru protectie”, a spus ministrul.

Potrivit guvernului, conventia ONU a fost una dintre cele mai mari obstacole legale in trimiterea oamenilor care sosesc in Marea Britanie cu barci mici fie acasa, fie in asa-numitele tari terte sigure, cum ar fi Rwanda.

Oprirea sosirilor de barci mici peste Canal din Franta este o prioritate pentru prim-ministrul Rishi Sunak. Aproape 24.000 de migranti au fost depistati traversand Canalul in acest an, in ciuda promisiunii lui Sunak de a „opri barcile”.

Activistii pentru drepturile omului, politicienii din opozitie si chiar unii membri ai propriului ei partid au criticat discursul lui Braverman.

Stewart McDonald, deputat al Partidului National Scotian, a spus ca a aratat „instincte ingrozitoare, urate si crude care sunt in contradictie cu bunul simt”.

In discursul sau, Braverman a spus ca solicitantii de azil ar trebui sa fie obligati sa faca o cerere in prima tara sigura in care ajung.

„Marea majoritate a trecut prin mai multe tari sigure si, in unele cazuri, au locuit in tari sigure cativa ani”, a spus Braverman. „Am creat un sistem de alimentare aproape infinit, stimuland milioane de oameni sa-si incerce norocul, stiind foarte bine ca nu avem capacitatea de a satisface mai mult de o fractiune din cerere”, a adaugat ministrul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: