Ministrul de Interne, reactie neasteptata fata de raportul DGIPI privind „reteaua infractionala” creata de Dragnea

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut, vineri, o prima reactie privind raportul DGIPI publicat de Rise Project in care Liviu Dragnea este acuzat ca a dezvoltat o „retea infractionala” in Teleorman. DGIPI se afla in subordinea ministrului de Interne.

Carmen Dan a sustinut ca este „direct interesata” sa afle ce s-a intamplat cu acel document. Declaratia este surprinzatoare intrucat intervine dupa ce DGIPI a anuntat ca raportul respectiv i-ar apartine.

Iata dialogul pe care Carmen Dan l-a avut cu reporterul Realitatea TV, Ionela Arcanu:

1. I: Ce s-a intamplat cu nota in care sunt relevate raporturile dintre L. Dragnea si Teldrum?
R: Ce s-a intamplat cu acea nota sunt direct interesata sa ma edific. (La 14 ore de la aparitia anchetei) Nu cunosc raporturile dintre seful PSD si compania Teldrum si nici nu cred ca sunt raporturi

2. I: sunteti de acord cu peluarea exclusiva a controlului asupra DGPI?
R: in momentul acesta avem o lege care pleaca spre promulgare.

DGPI a anuntat, vineri dimineata, ca documentul publicat de Rise Project, referitor la detinerea majoritara a actiunilor de catre Liviu Dragnea a firmei Tel Drum, nu ar apartine unitatii.

„Directia Generala de Protectie Interna (DGPI) respinge ferm alegatiile potrivit carora presupusul document secret ar apartine unitatii si, ca structura responsabila in materia asigurarii coordonarii si controlului activitatilor pentru protectia informatiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniaza ca, potrivit prevederilor legale in vigoare, acest tip de documente se gestioneaza de catre emitenti. In acest context, DGPI respinge categoric orice incercare de a implica unitatea in dispute de natura politica si isi reafirma determinarea de a ramane un serviciu echidistant, profesionist si dedicat indeplinirii misiunilor incredintate prin lege”, transmite institutia, citata de Mediafax.

Intr-un articol publicat, joi, de jurnalistii RISE, acestia prezinta un document, despre care sustin ca este clasificat, numit „Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman”, care ar fi apartinut DGIPI.

In documentul prezentat se precizeaza ca la nivelul IPJ Teleorman se detin o serie de informatii referitpare la „presedintele CJ care si-a format o retea infractionala compusa din persoana cu putere de decizie in judet”, iar in urma verificarilor s-ar fi descoperit ca ar fi fost detinator majoritar al actiunilor la purtator firma Tel Drum, societate care, se precizeaza in act, in perioada 2000-2010 ar fi obtinut, „prin licitatii trucate majoritatea fondurilor guvernamentale existente la nivelul CJ Teleorman”, precizandu-se in document ca si cumpararea firmei s-a facut in conditii frauduloase.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: