news

Mireasa de la nunta politistilor din Bihor are coronavirus. Peste 350 de persoane au fost la nunta

Mireasa de la nunta care a fost oprita de politisti, in weekend, pentru ca erau peste 350 de invitati are coronavirus, anunta o jurnalista de la Realitatea Plus.

„Mireasa de la nunta cu 350 de invitati, din weekend, a fost confirmata cu coronavirus”, anunta Ionela Arcanu, jurnalista la Realitatea TV.

UPDATE Directia de Sanatate Publica Bihor a confirmat informatia si a declansat o ancheta epidemiologica, iar Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea a deschis un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Procurorii bihoreni au deschis un dosar penal dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, in municipiul Oradea a fost organizata o nunta la care au participat peste 350 de persoane.

Conform presei locale, este vorba despre petrecerea de nunta a fiului fostului adjunct al Politiei Bihor, Eugen Boc.

La eveniment nu au fost respectate masurile de combatere a bolilor infecto-contagioase.

Contactat de jurnalistii de la ebihoreanul.ro, purtatorul de cuvant al Parchetului Oradea, prim-procurorul adjunct Ciprian Morar, a precizat ca in dosar nu s-au formulat acuzatii fata de vreo persoana. “Ancheta se desfasoara in rem, adica pentru fapta. Deocamdata nu s-a formulat nicio acuza la adresa vreunei persoane”, a precizat prim-procurorul adjunct Ciprian Morar.

Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea a transmis, marti, un comunicat de presa prin care anunta ca a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor.

“La Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea se afla inregistrat dosarul cu nr. 4160/P/2020 in care se efectueaza cercetari cu privire la infractiunea de zadarnicerea combaterii bolilor, (…) constand in aceea ca in data de 10.10.2020, intre orele 20.30-21.30, numitul X si-a organizat o petrecere de celebrare a casatoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, ocazie cu care au fost prezenti ca invitati un numar de circa 356 de persoane, sens in care nu a respectat masurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea.

Evenimentul a fost oprit de echipajul de control, politistii legitimandu-i la plecare pe toti cei aflati in incinta, numarul petrecaretilor depasind cu 200 cel permis (100 in aer liber si 50 in spatii inchise), relateaza sursa citata.

Nasul de cununie e subofiter la Detasamentul pentru Interventie Rapida, iar printre nuntasi se aflau si alti politisti, dar si procurori din Bihor.

Unii dintre invitati au dezvaluit politistilor ca au intrebat explicit inainte de a accepta participarea la eveniment daca acesta respecta masurile de prevenire a COVID-19, iar gazdele i-au asigurat ca la nunta vor participa doar 150 de persoane, adica numarul legal de invitati. “Abia cand au ajuns au vazut cata lume e si le-a fost rusine sa plece”, spune sursa citata.

Politistii s-au si sesizat din oficiu, deschizand un dosar penal in caz, iar administratorul salii de evenimente a fost sanctionat cu amenda in valoare de 15.000 de lei.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago