Miting impotriva Mega-Moscheii: „Neamul romanesc nu e pasalac turcesc”

news

Peste 100 de persoane s-au adunat, luni seara, la Universitate, pentru a-si exprima nemultumirea fata de construirea unei moschei la Bucuresti, un preot spunand ca bugetul Romaniei nu permite o asemenea constructie, iar un istoric, ca s-ar ajunge la pierderea identitatii nationale.

Protestatarii, predominant tineri, unii imbracati in ii, s-au adunat in zona statuilor, fluturand steaguri nationale si purtand pancarte cu mesajul „Nu vrem mega-moschee in Bucuresti”. Pe alte bannere era infatisat premierul Victor Ponta cu barba si scufie de imam sau cu un turban, mesajele fiind „Mandru doar in timpul campaniei” si „Ponta-turcitu, plagiator si corupt”.

Printre manifestanti s-au numarat si mai multi membri ai organizatiei Noua Dreapta, informeaza Mediafax.

Liderii manifestatiei au enumerat, la portavoce, revendicarile protestatarilor: „nu vrem o mega-moschee in Capitala Romaniei”, „vrem in schimb o dezbatere publica serioasa pe aceasta tema”, „cerem Guvernului abrogarea HG 372/2015 printr-o Ordonanta de urgenta prin care terenul in suprafata de 11.295 mp sa revina in proprietatea privata a statului”, „daca Guvernul nu binevoieste sa abroge HG 372/2015, vrem ca bucurestenii sa se poata macar exprima cat se poate de democratic in cadrul unui referendul local daca sunt sau nu de acord cu construirea acestei moschei”, „cerem Primariei Capitalei sa nu elibereze avizele necesare si sa nu emita autorizatia de construire pentru moschee”.

„Ei doresc de fapt un trofeu in capitala noastra. Credeti ca vor veni din toate cartierele Bucurestiului sau din toate orasele tarii la mega-moschee?. (…) Nu trebuie sa permitem construirea acestui cal troian in centrul Bucurestiului”, au mai spus cei care au luat cuvantul la portavoce.

Alaturi de ei, manifestantii au strigat „Neamul romanesc nu e pasalac turcesc”, „Romania, tara ortodoxa” si i-au huiduit pe Victor Ponta si pe „pastorul adventist Gadea”, pentru ca „prezinta sondaje mincinoase”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: