Momentul exploziei de la Calimanesti. Cerul noptii a fost sfasiat de o ciuperca luminoasa – Video

news

Explozie Calimanesti

Explozia de la magistrala de gaz de la Calimanesti a fost inregistrata de o camera de supraveghere aflata pe o casa din zona.

Patru persoane au fost gasite carbonizate in urma exploziei la magistrala de gaz de la Calimanesti, iar alte cinci persoane, ranite, au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea.

„In noaptea de miercuri spre joi am fost solicitati sa intervenim in urma producerii unei explozii urmata de incendiu, pe santierul Autostrazii Moldovei, in dreptul localitatii Calimanesti. In urma evenimentului, au rezultat cinci victime ranite. Din nefericire, la fata locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Vrancea, Florin Olaru.

Potrivit acestuia, victimele ranite au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgente al Spitalului Municipal Adjud, doua dintre acestea, care au suferit arsuri, urmand sa fie transportate la doua unitati medicale din Capitala.

Atat persoanele decedate, cat si cele ranite in urma incendiului efectuau lucrari de constructie pe santierul Autostrazii Moldovei, transmite Agerpres.

Planul rosu de interventie a fost activat, in noaptea de miercuri spre joi, la ora 01,30, in urma unei explozii la o magistrala de gaz de la Calimanesti. Incendiul a fost lichidat dupa circa trei ore, intervenindu-se in continuare pe racirea utilajelor surprinse de incendiu.

La fata locului au intervenit sase autospeciale de stingere cu apa si spuma, patru ambulante SMURD, o autospeciala de transport persoane si victime multiple a ISU Vrancea si cinci ambulante al Serviciului de Ambulanta Judetean Vrancea.

Reactia Transgaz

In noaptea de 21 septembrie 2023, in judetul Vrancea, in jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Sendreni-Onesti, in zona localitatii Calimanesti, la kilometrul 93+328 fata de SCV Sendreni, respectiv kilometrul 52+174 fata de NT Onesti s-a produs un incident tehnic major cu foc, in timpul executiei lucrarilor la autostrada A7 Moldova (Focsani -Bacau).

Mentionam faptul ca, constructorul lucrarilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea „Autostrada Focsani -Bacau (inclusiv retele de utilitati) cu amplasamentul pe teritoriul judetului Vrancea”, acesta nedetinand avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/inlocuire a conductei de gaz intersectata de proiect.

Reprezentantii Transgaz s-au deplasat imediat la fata locului, au intreprins toate masurile tehnice necesare pentru stingerea flacarii, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminand orice alte riscuri pentru viata umana si mediul inconjurator.

Nu au fost afectati furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luand toate masurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentarii cu gaze naturale a zonei.

SNTGN Transgaz SA transmite condoleante familiilor si apropiatilor celor care si-au pierdut viata in acest incident.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: