Monica Anisie, aplauze frenetice si cu lacrimi la discursurile lui Iohannis si Citu: „Noi toti ii datoram lui Klaus Iohannis cine suntem azi”

politica

Senatoarea PNL Monica Anisie, fost ministru al Educatiei, s-a remarcat la congresul PNL prin modul frenetic in care i-a aplaudat pe Klaus Iohannis si Florin Citu. 

Monica Anisie s-a ridicat in picioare si a alaudat, cu lacrimi in ochi, discursurile lui Iohannis si Citu.

„Mi-a atras atentia felul in care senatoarea Monica Anisie aplauda frenetic, in picioare, cu mainile ridicate, din toata fiinta. Suzana Gadea ar fi invidioasa pe ea”, a observat si jurnalistul Virgil Burla (Europa Libera).

Citeste si: Anisie, furioasa pe Orban: „Noi toti ii datoram lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban”

In urma cu doua saptamani, Anisie a declarat ca „noi toti ii datoram lui Klaus Iohannis cine suntem azi”.

„Dezolant atacul (inca) presedintelui PNL, Ludovic Orban, la presedintele tarii, Klaus Iohannis.

Poate ati uitat, dle Orban, cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier, poate ati uitat rezultatul alegerilor din decembrie 2020, atunci cand, in calitate de presedinte PNL, asigurati (cam cum o faceti si astazi) pe toata lumea de marele succes ce va sa ne loveasca?!

Numai ca garantul unitatii, garantul triumfului, garantul democratiei din PNL, toate acestea nu au fost si garantul demisiei dumneavoastra de onoare…

Si in acel moment, presedintele caruia azi Ludovic Orban considera ca el si partidul nu-i datoreaza nimic, l-a sprijinit total, respectandu-l si oferindu-i o noua sansa prin mandatarea negocierii Guvernului de coalitie!

In criza acestor zile, presedintele PNL are un rol major! Ruperea coalitiei imputata premierului Citu este, de fapt, rezultatul negocierii dezastruoase a lui Orban.

Un premier in functie nu ar putea permite niciodata oricarui ministru ca activitatea Guvernului sa fie sabotata din considerente politice.

In urma negocierilor prin care Ludovic Orban si-a asigurat fotoliul de presedinte al Camerei Deputatilor, partenerul nostru de Coalitie a fost cadorisit nesperat cu portofolii si domenii importante. Mai departe, in cele opt luni de guvernare, anumiti ministri USR s-au manifestat ca si cum ei ar fi fost castigatorii alegerilor si conducatorii de drept ai Guvernului.

Actiunile prim-ministrului Citu nu au vizat decat indeplinirea corecta a sarcinilor asumate de fiecare membru al Coalitiei, apararea demnitatii Partidului National Liberal si indeplinirea programului de guvernare agreat. Un presedinte de partid are datoria de a interveni atunci cand lucrurile scapa de sub control sau atunci cand partenerii de coalitie isi depasesc atat atributiile, cat si raportul relatiilor de putere stabilit de rezultatul alegerilor. Si are puterea sa faca asta chiar si in detrimentul unei lezari a propriei imagini.

Premierul Florin Citu a demonstrat ca are toate aceste atribute pentru a fi un bun presedinte PNL. Florin Citu nu a negociat si ‘naturalizat’ membri PSD pentru propriile interese. Premierul Romaniei nu si-a vandut partidul pentru o functie, el nu s-ar alia la primul hop cu partenerii conjuncturali ai AUR, dimpotriva, viitorul presedinte al PNL alege sa nu dezerteze, ci sa ramana in fruntea acelui Guvern care a promis sa-si respecte alegatorii si sa contribuie la dezvoltarea Romaniei, Guvernul romanilor!

Cand spuneti ca „PNL nu datoreaza nimic presedintelui Iohannis, ci DIMPOTRIVA…” la ce va referiti, domnule Orban? Atunci cand presedintele romanilor ne reprezinta cu mandrie oriunde in lume, v-o fi dator dumneavoastra?

Cand in unele momente, actualul presedinte PNL in deliru-i se confunda cu marele Bratianu, incercand sa ne sugereze unele asemanari de destin, n-ar trebui sa uite ca cel din urma nu si-a sacrificat niciodata partidul pentru sine.

Si nu ar trebui sa uite ca noi, liberalii, castigam prin noi insine, nu prin orice mijloace si fara scrupule!

Noi toti ii datoram lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodata invers!!!”, a scris Anisie pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: