externe

Moscova anunta ca isi va intensifica bombardamentele asupra Ucrainei. Soigu: „Am spulberat mitul superioritatii armelor occidentale”

Rusia isi va intensifica loviturile asupra bazelor de depozitare ucrainene care adapostesc arme furnizate de Occident, a declarat marti ministrul Apararii, Serghei Soigu, citat de Reuters. Statele Unite se pregatesc sa aprobe si sa livreze un lot de noi ajutoare militare.

In remarcile facute in fata oficialilor din domeniul apararii, Soigu a declarat ca Rusia a „spulberat mitul superioritatii armelor occidentale” si ca fortele sale au castigat initiativa de-a lungul frontului de lupta de 1.000 km.

El a facut referire la faptul ca Washingtonul este pe cale sa furnizeze Ucrainei un nou pachet de ajutor militar in valoare de aproape 61 de miliarde de dolari, in urma votului Camerei Reprezentantilor de sambata.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca Kievul va primi in curand mai multe sisteme de rachete cu raza lunga de actiune ATACMS ca parte a pachetului de ajutor. Oficialii americani spun ca ajutorul va include livrari de munitie si interceptoare pentru sistemele de aparare aeriana.

„In proportie cu amenintarile reprezentate de Statele Unite si aliatii lor, vom continua sa imbunatatim compozitia si structura Fortelor Armate si sa crestem productia celor mai populare arme si echipamente militare”, a declarat Soigu.

„Vom creste intensitatea atacurilor asupra centrelor logistice si a bazelor de depozitare a armelor occidentale”, a subliniat Soigu.

Soigu a repetat afirmatia Rusiei potrivit careia a capturat luna aceasta satele Pervomaiske, Bohdanivka si Novomykhailivka. Luni, un comandant ucrainean a negat caderea celui din urma, afirmand ca trupele sale detineau 15-20% din sat.

Ministerul rus al Apararii a declarat ca puscasii marini rusi implicati in operatiunea de cucerire a Novomykhailivka au capturat arme de fabricatie occidentala, inclusiv lansatoare de grenade suedeze, Javeline antitanc americane si sisteme de razboi electronic NATO.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

10 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

12 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

12 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

12 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

12 ore ago