externe

Moscova dezminte afirmatiile Kievului legate de cele sase rachete supersonice Kinjal doborate

Moscova a dezmintit marti afirmatiile Kievului potrivit carora apararea sa antiaeriana ar fi doborat sase rachete hipersonice rusesti Kinjal intr-un nou atac rus, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Rusia nu a lansat atatea +Kinjal+ cate spun (ucrainenii) ca au doborat”, a declarat ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, agentiei de presa Ria Novosti.

„Numarul acestor (asa-zise) +interceptari ucrainene+ este de trei ori mai mare decat ceea ce tragem”, a adaugat el in afirmatii transmise de serviciul sau de presa pe Telegram.

Marti mai devreme, Ucraina a declarat ca a doborat sase rachete hipersonice Kinjal, foarte greu de interceptat, o performanta majora intr-un moment in care atacurile rusesti cu raza lunga de actiune s-au intensificat din nou.

„Un nou succes incredibil pentru fortele aeriene ucrainene”, a declarat ministrul ucrainean al apararii Oleksii Reznikov.

In cursul serii, presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat, intr-un discurs prin videoconferinta la Consiliul Europei, ca „100%” din rachetele rusesti lansate in cursul noptii de luni spre marti spre teritoriul ucrainean au fost interceptate, potrivit acestuia.

Racheta Kinjal („Pumnal” in rusa) este una dintre armele prezentate drept „invincibile” de presedintele rus, Vladimir Putin, deoarece viteza lor le permite sa evite majoritatea sistemelor de aparare aeriana.

Ucraina a sustinut ca a doborat pentru prima data o astfel de racheta ruseasca la inceputul lui mai, datorita puternicului sistem antiaerian american Patriot, livrat Kievului in aprilie.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

3 ore ago

Macron revine si subliniaza: „Nu exclud trimiterea de trupe occidentale in Ucraina. Ce securitate va mai exista pentru Romania, Moldova, Polonia daca Rusia va castiga in Ucraina?”

Presedintele francez Emmanuel Macron a reiterat posibilitatea trimiterii de trupe occidentale pe teren in Ucraina,…

O oră ago

Un nou atac devastator cu ATACMS lansat de Ucraina. Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi chiar pe poligonul de antrenament

Peste 100 de soldati rusi ar fi fost ucisi dupa ce un teren de antrenament…

2 ore ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

2 ore ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

2 ore ago