externe

Moscova refuza sa discute in cadrul OSCE despre propunerile privind garantiile de securitate: „OSCE nu poate sa influenteze politica NATO”

Moscova nu intentioneaza sa mai discute in cadrul OSCE despre propunerile privind garantiile de securitate, a declarat luni ambasadorul rus la OSCE, Alexander Lukasevici, in cadrul unui briefing online.

„Vreau sa spun ca nu am purtat si nici nu vom purta discutii la OSCE cu privire la initiativele noastre. Aceasta este o structura amorfa care nu are statut juridic international”, a subliniat el, citat de TASS.

Aceasta organizatie nu are nicio carta, nici un document fondator si nu este in masura sa influenteze in niciun fel situatia din regiunea euroatlantica in prezent. „Cu toate acestea, initial, in anii ’90, functia de a conduce negocieri si de a asigura traiectorii de dezvoltare a Europei a fost inclusa in mandatul OSCE”, a continuat oficialul rus.

„Acum, aproape niciun politician important nu poate spune ca OSCE este capabila sa influenteze obiceiurile comportamentale ale NATO sau politica dura a UE fata de Rusia . De fapt, este invers”, a subliniat Lukasevici.

„OSCE incearca din ce in ce mai mult sa se incorporeze in aceasta matrice euro-atlantica, in esenta a revizuit toate normele si principiile fundamentale ale activitatii acestei organizatii”, a adaugat el.

La 17 decembrie 2021, Ministerul rus de Externe a publicat un proiect de acord privind garantiile de securitate intre Rusia si Statele Unite si un proiect de acord privind asigurarea securitatii Rusiei si a statelor membre NATO.

Consultari ruso-americane pe aceste teme au avut loc la Geneva la 10 ianuarie, urmate de o reuniune a Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles la 12 ianuarie si de o sesiune a Consiliului Permanent al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa la Viena la 13 ianuarie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rusia osce

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

5 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

59 de minute ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

O oră ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

4 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

2 ore ago