externe

Moscova se infoaie: „Nu avem nevoie de nimic de la Occident. Vrem sa fim lasati in pace”

Discutiile cu Kievul sau cu „papusarii” sai nu au niciun rost dupa ce SUA si partenerii lor au decis sa livreze tancuri si vehicule blindate Ucrainei, a declarat luni ministrul rus adjunct de externe Serghei Riabkov, calificand aceste noi livrari drept un „pas extrem de distructiv” care nu va face decat sa escaladeze conflictul, potrivit agentiilor EFE si DPA, citate de Agerpres.

„Suntem pregatiti sa studiem orice initiative serioase pentru rezolvarea crizei in Ucraina, dar pana in prezent nimeni nu le-a formulat cu adevarat”, a afirmat Riabkov intr-un interviu pentru agentia de presa de stat RIA Novosti.

„In conditiile actuale – cand Washingtonul a anuntat livrarea de tancuri, iar vasalii sai, inclusiv Ottawa, se intrec cu privire la cine si cate vehicule blindate urmeaza sa livreze Ucrainei – nu are rost sa discutam cu ‘ukronazistii’ si nici cu papusarii lor”, a declarat Serghei Riabkov.

Ambasadorul Ucrainei in Franta, Vadim Omelcenko, declarase sambata pentru postul BFM ca tarile occidentale au promis sa livreze in total Kievului 321 de tancuri moderne, intre care Abrams americane, Leopard 2 germane si Challenger 2 britanice.

In plus, Ucraina va primi vehicule blindate americane Bradley si Stryker, Marder germane, AMX-10RC britanice si CV90 suedeze, printre altele.

Ministrul rus a reluat justificarile cunoscute ale Moscovei pentru invazie, sustinand ca Kievul ar fi amenintat „interesele de securitate” ale Rusiei, precum si acuzatia nefondata ca Ucraina ar fi persecutat rusofonii din estul Ucrainei.

Oficialii rusi si ucraineni au sugerat ca sunt deschisi la negocieri de pace. Dar sunt putine semne ca discutii de substanta ar putea avea loc in curand, din moment ce fiecare parte face cereri inacceptabile pentru cealalta, iar luptele crancene din prima linie a frontului continua, noteaza DPA.

Rusia nu are nevoie de nimic din partea Occidentului, a declarat in acelasi interviu pentru RIA Novosti ministrul rus adjunct de externe.

„Nu avem nevoie de nimic de la Occident. Vrem sa fim lasati in pace. Dar NATO – cu o persistenta maniacala, demna de o cauza mai buna – s-a tarat in mod constant pana la granitele Rusiei si, in acelasi timp, ‘zombifica’ cu povesti de groaza rusofobe tarile vecine noua”, sustine Riabkov.

„Le-am sugerat in mod repetat, le-am explicat si cu binisorul si intr-o forma mai aspra, ca nu trebuie sa faca asta, ca vor exista consecinte”, a afirmat responsabilul diplomatic rus, adaugand ca Moscova „nu va ceda in ceea ce priveste interesele sale legitime in domeniul securitatii” si nu va permite ca „vorbitorii limbii ruse” sa fie asupriti.

„Americanii nu au ascultat de avertismentele noastre si nu le-au luat in serios, ci doar au continuat in orice mod posibil sa incite Kievul impotriva Rusiei”, a mai sustinut Riabkov in interviu.

Rusia a declansat o invazie impotriva Ucrainei in ceea ce ea numeste „operatiune militara speciala” cu scopul declarat al „demilitarizarii” si „denazificarii” acestei tari vecine, iar Kievul si Occidentul o considera drept agresiune neprovocata si nejustificata, prima de acest gen in Europa dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

22 de minute ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

2 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

24 de minute ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

20 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

2 ore ago