externe

Moscova vorbeste din nou despre razboiul „nuclear”: „Trebuie prevenit orice conflict armat intre puteri nucleare”

Rusia crede ca riscurile unui razboi nuclear trebuie mentinute la minimum si ca orice conflict armat intre puteri nucleare trebuie prevenit, a declarat sambata un oficial rus din Ministerul de Externe, citat de agentia TASS, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Vladimir Iermakov, seful departamentului de neproliferare nucleara, a declarat ca toate puterile nucleare trebuie sa ramana la o logica prezentata in documentele oficiale menite sa previna razboiul nuclear.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat luni ca Occidentul nu ar trebui sa subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear din cauza Ucrainei, dar ulterior SUA au precizat ca nu cred ca exista o amenintare ca Rusia sa foloseasca arme nucleare, in pofida unei escaladari in retorica Moscovei.

Iermakov a mai spus sambata ca principalele puteri nucleare trebuie sa adere la logica instituita de documentele pe care le-au creat in comun.

El s-a referit la declaratia comuna publicata in ianuarie de Rusia, China, Regatul Unit, SUA si Franta – care sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU – in care cele cinci tari afirma ca o raspandire a armelor nucleare si un razboi nuclear trebuie evitate.

„Riscurile unui razboi nuclear, care nu ar trebui niciodata declansat, trebuie mentinute la minimum, in special prin prevenirea oricarui conflict armat intre puteri nucleare. Rusia urmeaza in mod clar aceasta intelegere”, a maia spus Iermakov sambata, potrivit TASS.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Donald Trump a comparat administratia lui Joe Biden cu Gestapo-ul nazist, pe motiv ca l-ar persecuta

Donald Trump a comparat administratia presedintelui Joe Biden cu politia secreta a Germaniei naziste, in…

3 minute ago

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

10 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

16 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

16 ore ago