N-a scapat! Dosarul „Fatada” a fost repus pe rolul instantei. Dosarul DNA care o vizeaza pe Olguta Vasilescu a fost clasat pentru ca CCR anulase interceptarile

politica

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, sa admita plangerea unui craiovean impotriva clasarii dosarului DNA in care primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, era urmarita penal pentru ca le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primaria, sa faca sponsorizari catre o asociatie non-profit pentru reabilitarea fatadelor blocurilor din centrul Craiovei

Plangerea a fost inaintata de proprietarul unui imobil situat in Centrul Vechi al Craiovei.

Dosarul cu plangerea impotriva ordonantei de clasare din 07.12.2020 data de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei – a fost inregistrat pe 17 ianuarie 2021 la Tribunalul Bucuresti, iar la termenul de astazi instanta a respins exceptia ridicata de Ministerul Public, privind competenta teritoriala, dar si exceptiile ridicate de intimati.

”Repus pe rol. Solutia pe scurt: Respinge ca neintemeiata exceptia necompetentei teritoriale invocata de reprezentatul Ministerului Public. Respinge ca neintemeiata exceptia inadmisibilitatii invocata de intimatii si pe cale de consecinta: Repune cauza pe rol pentru a se dezbate plangerea pe fond. Acorda termen pentru data de 25.08.2021, ora 13.00, sala 208, CF 11. Se vor cita partile. Data si pronuntata in sedinta camerei de consiliu, astazi, 18.06.2021. Document: Incheiere de sedinta 18.06.2021”, este solutia data de Tribunalul Bucuresti.

Astfel, dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.

In decembrie 2020, Directia Nationala Anticoruptie a dispus clasarea dosarului cunoscut drept „Fatada” in care primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, era urmarita penal, pentru ca le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primaria, sa faca sponsorizari catre o asociatie non-profit pentru reabilitarea fatadelor blocurilor din centrul Craiovei, dar si pentru ca si-ar fi folosit influenta pentru obtinerea unor sume de bani pentru campania electorala din 2012. Dosarul a fost clasat dupa ce au fost anulate interceptarile, ca urmare a deciziilor CCR.

Citeste si: De ce s-a clasat. Interceptari anulate in dosarul Olgutei: „Lasa ca banii ii spal eu la firma, nu-ti fa griji dumneata” – Video

Potrivit ordonantei de clasare a DNA remisa partilor, Vasilescu era cercetata pentru folosirea influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, luare de mita si spalare de bani, iar procurorul de caz a dispus clasarea urmarii penale, motivand ca nu exista probe prin care sa se poata stabili ca aceasta „ar fi conditionat derularea in bune conditii a contractelor de Primaria Craiova de efectivitatea sponsorizarilor”.

DNA a dispus si scoaterea de sub urmarire penala pentru dare de mita si spalare de bani a oamenilor de afaceri Marian Petcu de la Recon SA, Mihail Tanasescu si Tiberiu Urdareanu de la UTI Grup SA, Marian Mandrila de la SC Mari Vila Com SRL, si Liviu Cioana de la Mitliv Exim SRL, toti avand calitatea de martori denuntatori. Anchetatorii au considerat ca faptele acestora „au fost comise sub imperiul unei constrangeri morale (periclitarea derularii contractelor dintre societatile comerciale si municipiul Craiova), ce reprezinta o cauza de neimputabiliate”.

Lia Olguta Vasilescu fusese trimisa in judecata pe 19 iulie 2016, fiind acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (doua infractiuni) si spalare de bani (doua infractiuni). In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mita (doua infractiuni) si instigare la spalare de bani, si Elena Daniela Popescu, la data faptelor presedinta Asociatiei Pro Craiova, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: