news

Nastase anunta bucuros o noua ordine mondiala dupa criza COVID-19: „Actuala pandemie marcheaza sfarsitul unor utopii”

Adrian Nastase, fost premier PSD si fost detinut, noteaza cu satisfactie ca dupa criza coronavirusului va lua sfarsit va lua sfarsit modelul de ordine mondiala bazata pe „valorile si principiile occidentale”.

„In mod evident, globalizarea a facilitat transmiterea peste granite a coronavirusului. Argumente sunt o multime. Puteti consulta si un interesant articol publicat in ultimul numar din Foreign Affaires despre coronavirus si ordinea mondiala.

Din punctul meu de vedere, actuala pandemie marcheaza sfarsitul unor utopii – aceea a ‘unitatii si solidaritatii europene’ sau cea a unei ordini mondiale bazate pe ‘valorile si principiile occidentale’. Este clar, in situatii de criza, fiecare tara isi vede de propriile interese. Aceleasi consecinte se vor vedea si la nivelul indivizilor”, a scris Nastase pe blogul lui.

Anterior, Nastase a publicat pe blog o relatare veche de 17 ani a vizitei pe care el a intreprins-o in China.

„… se intampla in mai 2003, pe cand Romania isi afirma fara teama prietenia cu China, intr-o perioada in care aderarea la NATO si UE reprezentau principalele proiecte nationale. Cand toate vizitele oficiale erau reprogramate, iar lumea privea cu maxima retinere spre China ca urmare a epidemiei SARS, premierul Adrian Nastase a decis sa efectueze o vizita oficiala la Beijing.

Initiativa premierului Adrian Nastase avea sa fie primita cu deosebita simpatie la Beijing, asa ca la data de 14 mai 2003 premierul Wen Jiabao avea sa primeasca delegatia Guvernului Romaniei in cadrul unei ceremonii oficiale, cu protocol de nivel de stat”, este articolul publicat de Dan Tomozei pe bolgul lui Adrian Nastase.

Dan Tomozei lucreaza la Radio China International si publica deseori atacuri virulente la adresa presedintelui Klaus Iohannis.

Citeste si: Angajat la Radio China International, atac violent impotriva lui Iohannis intr-o revista care publica fake-news despre coronavirus

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago