Nasui anunta ca a dorit sa-l dea afara pe Gabriel Tutu de la Romarm dar s-a opus Virgil Popescu: „Am apucat sa schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anuntati prin comunicat de presa, nu pe sest, ca acum”

politica

Claudiu Nasui, exclusivitate, taxe, Ciolacu, pensii speciale, securisti, justitie

Deputatul Claudiu Nasui, fost ministru al Economiei, sustine ca, in perioada in care a fost la guvernare, USR a demarat procedurile de schimbare de la conducerea Romarm a lui Gabriel Tutu, inculpat in dosarul achizitiilor mastilor neconforme, insa procedura a fost oprita in urma demersurilor ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Puteti sa va imaginati genul de protectie masiva pe care o avea domnul Tutu din partea sistemului. Acest domn avea de departe unul dintre cele mai solide contracte facute de pe vremea guvernului Orban. Un contract extrem de favorabil care insemna ca daca nu faci foarte multi pasi, fie nu poti sa-l dai afara, fie trebuie sa-i plateasca statul roman foarte multi bani.

Evident, am inceput procedura. Am apucat sa schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anuntati prin comunicat de presa, nu pe sest, ca acum.

Domnul Virgil Popescu a repus in functie toti administratorii speciali din companiile de stat pe care ii dadusem eu afara si a oprit, evident, procedura de concediere a domnului Tutu”, a declarat deputatul USR, conform unui comunicat transmis marti.

Potrivit deputatului USR, Compania Romarm este paralizata in prezent de probleme si nu produce nimic, iar singura solutie de eficientizare a companiilor de stat este cautarea unor investitori privati care sa liciteze si sa le cumpere.

„Compania Romarm in sine nu produce nimic, dar este co-actionara cu ministerul Economiei in toate celelalte companii de stat producatoare de armament. Singura solutie ca sa scapam nu doar de Tutu, ci de toate aceste mafii care roiesc in jurul companiilor de stat este solutia pe care am adoptat-o la COS Targoviste. Sa cautam investitori privati care sa liciteze si sa cumpere aceste companii. Atat timp cat aceste companii vor ramane de stat, ele nu vor fi decat o vaca de muls pentru diversi dubiosi de tipul domnului Tutu”, a mai aratat deputatul USR.

DNA anuntat, luni, ca procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Gabriel Tutu, director general al Companiei Nationale Romarm SA, pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trafic de influenta in forma continuata si fals intelectual.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: