politica

Neatentia PSD-istilor? Proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale pentru primari a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor

Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru alesii locali a fost adoptat tacit marti de Camera Deputatilor, fiind depasit termenul de dezbatere si vot.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Daniel Suciu a anuntat, in sedinta de plen de marti, ca proiectul a fost adoptat tacit si, ca urmare, va fi transmis pentru dezbatere la Senat, care este for decizional.

Propunerea legislativa prevede abrogarea articolului 210 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, iar termenul limita de dezbatere si vot a fost indeplinit in 19 noiembrie. Pentru a putea sa fie indeplinita procedura de adoptare tacita si a ajunge in dezbaterea Senatului, proiectul trebuia citit in plen, precizeaza Agerpres.

Guvernul Dancila a emis o ordonanta privind Codul administrativ, stabilind ca fostii primari, fostii viceprimari, fostii presedinti si vicepresedinti de Consilii judetene vor primi pensii speciale. Aceasta prevedere a fost insa prorogata pana in prezent, iar de la 1 ianuarie ar urma sa fie pusa in aplicare.

Luni, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca in sedinta coalitiei de guvernare s-a discutat despre pensiile speciale pentru alesii locali, sustinand ca solutia cea mai buna este amanarea acestora pentru un an.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

4 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

4 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago