Nebagat in seama in plan extern, frustratul Tudorel Toader se razbuna pe cei apreciati in UE si SUA. Atac al ministrului la adresa procurorilor-sefi

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca va avea „cat de curand” o discutie cu procurorul general, Augustin Lazar, si cu procurorul-sef interimar al DNA, Anca Jurma, pe tema intalnirii acesteia cu fostul cu ambasador al SUA in Romania, Hans Klemm. Toader a afirmat ca va intreba cat de normal este ca un sef al DNA „sa se duca la ambasada pentru ca a fost chemat ca sa fie felicitat ca a fost soare si nu a plouat”.

“Voi incerca sa am o discutie cu ei (cu Augustin Lazar si Anca Jurma – n.r.) cat de curand, sa ii invit la Ministerul Justitiei, sa intreb cat de normal este ca un procuror-sef sa se duca la o ambasada ca l-a chemat nu stiu care ambasador sa-l felicite pentru faptul ca a fost soare astazi si n-a plouat”, a declarat Tudorel Toader.

El a spus ca procurorul colaboreaza cu structurile aferente ale statului, iar ambasadorii colaboreaza cu ministrul de Externe.

“Ideea este urmatoare – procurorul colaboreaza pe linie orizontala cu structurile aferente dintr-un stat (…) ambasadorii colaboreaza si se coordoneaza cu ministrul de Externe, nu cu procurorii. Si ii voi intreba . Categoric nu o au”, a mai declarat ministrul Justitiei.

In 17 iulie, ambasadorul SUA la Bucuresti Hans Klemm si atasatul FBI David Varner, recent sosit la post, s-au intalnit cu procurorul sef interimar al Directiei Nationale Anticoruptie, Anca Jurma, pe care au asigurat-o de continuarea sprijinului ambasadei, anunta reprezentanta diplomatica la Bucuresti.

In 23 iulie, DNA preciza ca intalnirea procurorului sef interimar Anca Jurma cu ambasadorul Hans Klemm si cu atasatul FBI David Varner a avut loc la initiativa Ambasadei SUA, la sediul DNA, in scopul prezentarii noului atasat FBI la Bucuresti, DNA aratand ca in spatiul public au fost prezentate o serie de informatii eronate referitoare la aceasta intalnire.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: