Nepotul lui Pavel Abraham este in PSD insa nu il mai suporta pe Dragnea. Dezvaluie ce urmareste de fapt seful PSD prin razboiul cu „statul paralel”

politica

Florin Abraham, fost membru al CNSAS din partea PSD si director al Institutului „Ovidiu Sincai”, ONG infiintat de PSD, da publicitatii un mesaj foarte dur la adresa conducerii PSD, fiind vizat in special Liviu Dragnea. 

Abraham afirma ca prin razboiul declansat de Dragnea impotriva statului paralel, Dragnea urmareste sa puna DNA si serviciile de infirmatii sub controlul sau. „Lupta impotriva ‘statului paralel’ este doar un instrument care sa asigure, poate, pentru inceput, tranzactionarea libertatii personale, si ulterior, crearea parghiilor pentru controlul activitatilor de cercetare penala”, a firma Abraham.

„Sunt tot mai numeroase argumentele care indica faptul ca asa-zisa lupta impotriva ‘statului paralel’ este doar un instrument care sa asigure, poate, pentru inceput, tranzactionarea libertatii personale, si ulterior, crearea parghiilor pentru controlul activitatilor de cercetare penala.

(…) Numeroasele comisii speciale din Parlament ofera doar materia prima pentru nesfarsite show-uri de televiziune; se creeaza perceptia unor confruntari reale, insa, in realitate, nu se schimba nimic esential pentru apararea drepturilor fundamentale ale omului. Abuzurile continua deoarece autorii acestora au inteles care par a fi mizele reale ale ‘luptei impotriva statului paralel’: tranzactionarea unor cauze personale, nu abolirea Sistemului.

(…) Situatia recenta de la C.N.S.A.S. trebuie privita intr-un context mai larg, ca parte a unui plan abil, aparent inofensiv, de preluare sub control direct a tot mai multor institutii publice, prin impunerea in fruntea lor a unor persoane a caror principala recomandare este obedienta. Situatia de la Curtea de Conturi este paradigmatica si apar tot mai multe semne ca acelasi model se doreste a fi aplicat la Banca Nationala a Romaniei si, probabil, la serviciile de informatii.

Atrag atentia asupra pericolului ca din pseudo-lupta impotriva ‘statului paralel’ sa nu ne trezim cu o autocratie populista, la fel de abuziva si imorala”, afirma Florin Abraham.

Florin Abram este nepotul lui Pavel Abraham.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: