New York este inghitit de fumul provenit de la incendiile de vegetatie din estul Canadei – Video

externe

Noi fotografii surprind fumul care a acoperit New York-ul si alte parti ale Statelor Unite, acesta fiind provocat de incendiile de vegetatie din Canada se raspandeste inspre sud, relateaza NBC News.

Milioane de oameni din estul Statelor Unite se lupta cu conditii nesanatoase de calitate a aerului ca urmare a fumului.

Fumul incendiilor de padure care se deplaseaza din Canada spre sud, peste partea de nord a SUA, a declansat pana acum alerte privind calitatea aerului in unele parti din nord-estul SUA pana in sudul Atlanticului Mijlociu, a anuntat miercuri dimineata Serviciul National de Meteorologie.

In New York City, fumul gros a putut fi vazut marti invaluind cladirile.

Cu toate acestea, viata in „Orasul care nu doarme niciodata” parea sa se desfasoare in mare parte in mod normal, in ciuda stralucirii sinistre care plana asupra orasului.

Statuia Libertatii a aparut acoperita de o ceata rosiatica, ca urmare a incendiilor de vegetatie care fac ravagii in provinciile canadiene Quebec si Noua Scotie.

Biroul primarului Eric Adams a emis o avertizare de sanatate privind calitatea aerului, care va fi in vigoare pana miercuri la ora 23:59, avertizand persoanele cu probleme respiratorii, cum ar fi cei bolnavi de astm, sa evite sa faca efort in aer liber.

Departamentul pentru Protectia Mediului din New Jersey a emis alerte privind calitatea aerului pentru anumite parti ale statului, guvernatorul Phil Murphy avertizand ca fumul incendiilor de vegetatie din estul Canadei „afecteaza o mare parte din stat”.

„Daca faceti parte dintr-un grup sensibil (batrani, copii, bolnavi cu afectiuni respiratorii), luati in considerare posibilitatea de a ramane in casa sau de a va limita expunerea in exterior”, a precizat Departamentul pentru Protectia Mediului din New Jersey.

Scolile publice din New York au anuntat marti ca vor anula activitatile in aer liber din cauza preocuparilor legate de calitatea aerului.

Particulele mici din fum cu un diametru mai mic de 2,5 micrometri sunt deosebit de ingrijoratoare pentru cercetatorii in domeniul calitatii aerului.

Expunerea la aceasta poluare poate provoca inflamatii si slabi sistemul imunitar, in special daca particulele minuscule patrund in plamani si intra in fluxul sanguin.

Poluarea cu particule poate creste riscul de astm, cancer pulmonar sau alte boli pulmonare cronice, in special in cazul grupurilor vulnerabile, cum ar fi persoanele in varsta, persoanele insarcinate, sugarii si copiii.

Si animalele de companie, cum ar fi pisicile si cainii, pot fi afectate de calitatea aerului, expertii recomandand ca acestea sa fie tinute in casa cat mai mult posibil in timpul alertelor privind calitatea aerului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: