externe

New York este inghitit de fumul provenit de la incendiile de vegetatie din estul Canadei – Video

Noi fotografii surprind fumul care a acoperit New York-ul si alte parti ale Statelor Unite, acesta fiind provocat de incendiile de vegetatie din Canada se raspandeste inspre sud, relateaza NBC News.

Milioane de oameni din estul Statelor Unite se lupta cu conditii nesanatoase de calitate a aerului ca urmare a fumului.

Fumul incendiilor de padure care se deplaseaza din Canada spre sud, peste partea de nord a SUA, a declansat pana acum alerte privind calitatea aerului in unele parti din nord-estul SUA pana in sudul Atlanticului Mijlociu, a anuntat miercuri dimineata Serviciul National de Meteorologie.

In New York City, fumul gros a putut fi vazut marti invaluind cladirile.

Cu toate acestea, viata in „Orasul care nu doarme niciodata” parea sa se desfasoare in mare parte in mod normal, in ciuda stralucirii sinistre care plana asupra orasului.

Statuia Libertatii a aparut acoperita de o ceata rosiatica, ca urmare a incendiilor de vegetatie care fac ravagii in provinciile canadiene Quebec si Noua Scotie.

Biroul primarului Eric Adams a emis o avertizare de sanatate privind calitatea aerului, care va fi in vigoare pana miercuri la ora 23:59, avertizand persoanele cu probleme respiratorii, cum ar fi cei bolnavi de astm, sa evite sa faca efort in aer liber.

Departamentul pentru Protectia Mediului din New Jersey a emis alerte privind calitatea aerului pentru anumite parti ale statului, guvernatorul Phil Murphy avertizand ca fumul incendiilor de vegetatie din estul Canadei „afecteaza o mare parte din stat”.

„Daca faceti parte dintr-un grup sensibil (batrani, copii, bolnavi cu afectiuni respiratorii), luati in considerare posibilitatea de a ramane in casa sau de a va limita expunerea in exterior”, a precizat Departamentul pentru Protectia Mediului din New Jersey.

Scolile publice din New York au anuntat marti ca vor anula activitatile in aer liber din cauza preocuparilor legate de calitatea aerului.

Particulele mici din fum cu un diametru mai mic de 2,5 micrometri sunt deosebit de ingrijoratoare pentru cercetatorii in domeniul calitatii aerului.

Expunerea la aceasta poluare poate provoca inflamatii si slabi sistemul imunitar, in special daca particulele minuscule patrund in plamani si intra in fluxul sanguin.

Poluarea cu particule poate creste riscul de astm, cancer pulmonar sau alte boli pulmonare cronice, in special in cazul grupurilor vulnerabile, cum ar fi persoanele in varsta, persoanele insarcinate, sugarii si copiii.

Si animalele de companie, cum ar fi pisicile si cainii, pot fi afectate de calitatea aerului, expertii recomandand ca acestea sa fie tinute in casa cat mai mult posibil in timpul alertelor privind calitatea aerului.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

20 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

32 de minute ago

Controversatul sociolog Mirel Palada, condamnat cu suspendare pentru a refuzat sa i se masoare alcoolul din sange. El va face si munca in folosul comunitatii, in cimitire

Sociologul Mirel Palada, cunoscut pentru opiniile si atitudinile sale scandaloase, a fost condamnat definitiv de…

O oră ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

3 ore ago