„Nicaieri in lume nu se intampla asa ceva”. PSD descopera brusc ca pensiile speciale sunt o nesimtire

politica

Seful Comisiei de control al SIE, deputatul Mihai Weber (PSD), sustine ca, in cazul in care in Parlament initiativa desfiintarii pensiilor speciale va fi amanata, Guvernul ar trebui sa ia in calcul promovarea acestui act normativ printr-o ordonanta de urgenta.

„Am sustinut necesitatea desfiintarii pensiilor speciale sau gasirea unei variante care sa elimine diferenta nejustificata dintre pensiile milioanelor de romani, cu pensii calculate dupa criteriul contributivitatii, si pensiile uriase ale unor privilegiati. Nu pot fi de acord, si nicaieri in lume nu se intampla asta, ca o persoana, indiferent de domeniul in care a activat, sa iasa la pensie cu o pensie mai mare decat salariul pe care l-a avut”, scrie Mihai Weber pe Facebook.

Potrivit deputatului, care este si seful Comisiei de control al SIE, initiativa este depusa in Parlament si isi doreste sa fie discutata in regim de urgenta.

„De asemenea, fac un apel catre Guvernul Romaniei, ca in cazul in care in Parlament aceasta initiativa o sa fie amanata, din diverse motive, sa ia in calcul promovarea acestui act normativ printr-o ordonanta de urgenta. Este timpul ca pensiile speciale din Romania sa devina istorie!”, adauga deputatul.

Actul normativ privind supraimpozitarea pensiilor speciale nu a ajuns pe masa Guvernului pentru ca nu era pe legea de abilitare si nu putea face obiectul unei ordonante de urgenta, declara joi ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, la Antena 3, aminteste Mediafax.

Eugen Teodorovici a depus la Senat, in calitate de senator PSD, un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30% din suma. De asemenea, proiectul prevede si taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din suma. Masura facea parte initial din pachetul de propuneri discutat odata cu rectificarea bugetara de la inceptul lunii august.

Impozitare vizeaza persoanele care realizeaza venituri din „pensii si/sau indemnizatii pentru limita de varsta, primite in baza unor legi/statute speciale denumite in continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii si indemnizatii pentru limita de varsta, denumita in continuare taxa”, conform proiectului depus la Senat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: