Categories: news

Nichita si milionarul Urdareanu, sentinte de condamnare la inchisoare. Judecatorii au fost mult mai duri cu fostul primar PSD

Fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita. In acelasi dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare.

Gheorghe Nichita, fost primar al municipiului Iasi, a fost condamnat luni de Tribunalul Bucuresti la 4 ani inchisoare cu executare pentru luare de mita. In acelasi dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a fost condamnat la 8 luni inchisoare cu suspendare pentru dare de mita.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea sumei de 71.214 lei de la Gheorghe Nichita, bani primiti ca mita de fostul primar.

Decizia nu este definitiva.

Sentinta:

– ”Condamna pe inculpatul Nichita Gheorghe la pedeapsa principala de 4 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia de primar) pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale”.

– ”Condamna pe inculpatul Urdareanu Tiberiu la pedeapsa principala de 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale aplicate inculpatului Urdareanu Tiberiu pe un termen de incercare de 2 ani si 8 luni”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia desfasoara o campanie agresiva de sabotaj sub acoperire in Europa. UK si Germania, cele mai recente tari vizate

Determinata sa isi sporeasca atat presiunea pe campul de lupta asupra Ucrainei, cat si presiunea…

18 minute ago

Seful OpenAI vrea sa transforme inteligenta artificiala intr-un „coleg super-competent care stie absolut totul” despre viata ta

In viziunea lui Sam Altman asupra viitorului, inteligenta artificiala este un pic intimidanta, relateaza Business…

14 minute ago

Casa Alba: Ajutorul american va ajuta Ucrainei sa treaca la contraofensiva in 2025

Casa Alba este convinsa ca ajutorul militar oferit de Statele Unite va contribui la tranzitia…

17 minute ago

Mesaj de Paste de la SRI: „Nu credem pana nu vedem cu ochii nostri”

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a transmis un nou mesaj viral pe pagina oficiala de…

50 de minute ago