news

Niciun medic din Suceava nu vrea sa lucreze in centrele de vaccinare. Sunt nemultumiti ca primesc prea putini bani

In municipiul Suceava nu poate fi deschis niciun centru comunitar de vaccinare impotriva COVID-19 deoarece nu exista cadre medicale dispuse sa le deserveasca, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, primarul Ion Lungu.

El facut apel catre cadrele medicale din municipiu sa se alature campaniei de vaccinare pentru ca, pana in prezent, un numar insuficient si-a exprimat dorinta in acest sens.

”Noi am avut discutii la DSP, ne-am adresat Colegiului Medicilor cu o adresa, am avut discutii la Primarie cu presedinta asociatiei medicilor de familie, cu medici de familie. Ne-ar trebui o structura de minim zece medici, 20 de asistenti medicali si zece registratori, daca mergem pe un singur flux de vaccinare. Din pacate, sunt doar trei medici doritori. Nu avem un echipaj complet sa deschidem macar un centru. Noi vrem sa deschidem, in prima etapa, doua centre, cum am discutat si cu DSP, cel de la Colegiul National ‘Stefan cel Mare’ si cel de la Scoala nr 11 din cartierul Burdujeni”, a spus Lungu, citat de Agerpres.

Edilul a explicat ca niciun medic nu vrea sa fie coordonator deoarece nu se da indemnizatie suplimentara si ca toti sunt platiti la fel.

„Din punctul lor de vedere, spuneau medicii de familie, medicul coordonator, care are cea mai mare responsabilitate la acest centru de vaccinare, ar trebui sa aiba indemnizatie suplimentara. Medicii sunt platiti cu 90 de lei pe ora, asistentii medicali cu 45 de lei pe ora, iar registratorii cu 20 de lei pe ora”, a spus Lungu.

In opinia primarului, participarea la aceasta campanie de vaccinare reprezinta un gest de responsabilitate civica si a facut un apel ”de suflet” catre cadrele medicale pentru a se implica in actiunea de imunizare.

„Fac un apel de suflet la cadrele medicale din municipiul Suceava, in primul rand la medicii din municipiul Suceava disponibili, fie ca discutam de medici de familie, medici pensionari, medici din policlinici private. Este pana la urma o chestiune de responsabilitate civica. Eu zic ca nu avem voie sa ratam aceasta etapa de vaccinare. Acum sunt aceste sincope cu aprovizionarea dozelor de vaccin, dar, asa cum spune Guvernul, se va intra in normalitate cu aceasta aprovizionare si vor fi functionale toate aceste centre din municipiul Suceava. Ca atare, avem nevoie de cadre medicale, in special de medici. Primaria municipiul Suceava vrea sa fie o campanie de vaccinare reusita, sa imunizam cat mai multi oameni din orasul nostru. Noi am patimit cel mai mult cu acest coronavirus. Tocmai de aceea, in aceasta etapa trebuie sa vaccinam cat mai multi suceveni pentru ca sunt tot mai multi doritori”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, in municipiul Suceava a constatat o dorinta a populatiei de a se vaccina si spera ca apelul sau la medici sa aiba efect pentru a se putea completa acele scheme de personal pentru centrele de vaccinare.

„Dragi medici din municipiul Suceava, va respect, am fost alaturi de dumneavoastra in aceasta perioada grea de pandemie, de carantina. Va rog sa dam dovada de solidaritate si va rog sa ne contactati la primarie, la Directia de Asistenta Sociala, sa putem semna aceste contracte de prestari servicii, sa putem completa schemele acestor centre de vaccinare si, in special, cu medici coordonatori. (…) Am avut discutii la DSP. Ei spun ca au creat si ei o platforma, au pus-o la dispozitia medicilor, cadrelor medicale, dar, din pacate, nu este foarte multa lume doritoare. Stiu ca a fost un an greu. Am discutat cu medicii de familie, sunt si ei obositi, au fost afectati in aceasta perioada, au avut mult de lucru, dar totusi trebuie sa facem acest efort ca aceasta campanie de vaccinare sa fie o reusita in orasul nostru”, a spus Lungu.

In municipiul Suceava functioneaza un centru de vaccinare la SJU, alte centre fiind in judet la spitalele municipale din Radauti, Falticeni si Campulung Moldovenesc, la spitalele orasenesti din Gura Humorului si Siret, precum si cel amenajat la stadionul din Vatra Dornei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

39 de minute ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

2 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

42 de minute ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

37 de minute ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

2 ore ago