Nicolicea nu mai are rabdare pana se termina CEX. Il ameninta deja pe Iohannis cu suspendarea

politica

In timp ce liderii PSD stabilesc daca ii retrag sprijinul lui Mihai Tudose, deputatul PSD Eugen Nicolicea a publicat pe pagina sa de Facebook o amenintare transparenta la adresa lui Klaus Iohannis. „Este un fapt bine stiut ca o majoritate parlamentara poate suspenda un presedinte din functie”, spune insinuant Nicolicea.

„Referitor la suspendarea presedintelui, doar am expus o posibilitate constitutionala. Nu este prima data cand fac aceasta precizare.

Am expus aceasta varianta si atunci cand Traian Basescu a refuzat sa-l nominalizeze pe Adrian Nastase, in 2004. Nu poti sa obligi pe cineva sa rosteasca un nume daca nu doreste! In aceasta situatie, singura solutie constitutionala era suspendarea presedintelui.

Este un fapt bine stiut ca o majoritate parlamentara poate suspenda un presedinte din functie, caz in care, in mod automat presedintele Senatului, va deveni presedinte interimar. De asemea, poate acorda votul de incredere pentru un Guvern, poate sa demita un Guvern si poate adopta sau revoca o hotarare”, scrie Nicolicea, chiar in timpul sedintei CEX.

Membrii CEX stabilesc, luni seara, daca ii retrag sprijinul politic lui Tudose. Klaus Iohannis a anuntat deja, dupa inocuirea lui Grindeanu, ca este putin probabil sa mai numeasca un nou premier de la PSD daca si Tudose este inlocuit.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: