politica

Nicusor Dan, o noua victorie mare impotriva mafiei imobiliare. Judecatorii au suspendat PUZ-urile din sectoarele 2, 4 si 5: „Am pierdut sute de spatii de hectare de spatii verzi”

Tribunalul Bucuresti a suspendat joi Planurile Urbanistice Zonale ale sectoarelor 2, 4 si 5, a declarat primarul general al Capitalei, Nicusor Dan.

„Tribunalul Bucuresti a suspendat ieri PUZ-urile sectoarelor 2, 4 si 5. Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanta. Reamintesc ca anterior Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ Sector 3 si PUZ Sector 6. Ce sunt PUZ-urile de sector? De ani de zile, dezvoltarea urbana a Bucurestiului a fost victima unor dezvoltari speculative. Am pierdut sute de spatii de hectare de spatii verzi, am avut sute de exemple de blocuri intre case. Din cauza asta am avut o densificare exagerata in Bucuresti si o scadere a calitatii de locuire. Din cauza asta am avut putini investitori seriosi la Bucuresti – tocmai din cauza instabilitatii juridice in ceea ce priveste urbanismul din Bucuresti”, a spus edilul general, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul PMB, citat de Agerpres.

Pe 26 februarie 2021, PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 si 6 au fost suspendate pentru o perioada de un an, in baza unor proiecte de hotarare adoptate de Consiliul General al Capitalei.

In iunie 2021, primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, transmitea ca a identificat 23 de motive de nelegalitate in cele cinci PUZ-uri de sector si ca va cere prefectului sa atace in instanta aceste planuri urbanistice coordonatoare.

El declara ca o echipa de specialisti a intocmit un raport asupra oportunitatii urbanistice a acestor PUZ-uri de sector, iar concluzia studiului este ca PUZ-urile de sector nu prezinta probleme punctuale, ci sunt „fundamental gresite pe suprafete consistente de teren”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: nicusor dan

Recent Posts

Soferul baronului Buzatu este candidat PSD la CL Vaslui. Acesta a venit alaturi de sef in fata instantei din Vaslui – Video

Baronul PSD prins cu spaga in portbagaj, Dumitru Buzatu, a ajuns vineri la Tribunalul Vaslui…

2 ore ago

Olt: Primul dosar penal pentru coruperea alegatorilor. Faina si malai din camion ca „daruri de Paste” – Video

Politistii s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal in care efectueaza cercetari…

30 de minute ago

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

3 ore ago

Lovitura pentru Beijing. SUA au devenit cel mai mare partener comercial al Germaniei, in locul Chinei

Dupa ani in care China a fost principalul partener comercial al Germaniei, SUA pare ca…

2 ore ago

Serviciile de informatii ale armatei anunta ca dronele Magura V5 au provocat pierderi grele flotei Federatiei Ruse. Pagube de peste 500 de milioane de dolari

Dronele navale ucrainene Magura V5, fabricate in Ucraina, au cauzat pagube Flotei Rusiei de la…

2 ore ago