Nicusor Dan rezista presiunilor PNL si anunta ca ramane „independent”: „Am avut cateva discutii cu domnul Ciuca, cateva discutii cu domnul Drula, cu domnul Tomac”

politica

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a sustinut, marti, ca, in vederea alegerilor locale de anul viitor, intentioneaza sa isi pastreze independenta si sa solicite sprijinul partidelor de dreapta, astfel incat sa nu castige PSD.

Intrebat daca ar accepta sa se inscrie in PNL pentru a obtine sustinere, Nicusor Dan a raspuns ca este important ca partidele de dreapta sa aiba un candidat unic.

„In opinia mea, esential este ca dreapta sa aiba un candidat unic si cred ca pentru marea majoritate a votantilor de dreapta, care ne-au spus acelasi lucru in 2020, este ca dreapta sa aiba un candidat unic. (…) Eu am fost votat de oameni care sustin PNL, am fost votat de oameni care sustin USR, am fost votat de oameni care sustin dreapta, fara sa fie simpatizanti ai acestor partide. Am o relatie foarte buna cu PMP in Consiliul General si cu celelalte partide de dreapta care nu sunt reprezentate in Consiliul General. E foarte greu sa ne gandim ca un candidat al unuia dintre aceste partide poate sa castige si, atunci, strategia mea este de a-mi pastra independenta si de a solicita sprijinul partidelor de dreapta, pentru a nu lasa PSD in Bucuresti”, a explicat el, in cadrul unei declaratii de presa, citat de Agerpres.

La sedinta Biroului National al PNL de luni, mai multi lideri liberali ar fi conditionat sustinerea lui Nicusor Dan pentru un nou mandat de inscrierea in PNL.

Nicusor Dan a precizat ca a avut discutii cu liderii PNL, USR si PMP, dar nu poate face public continutul acestora.

„Am avut cateva discutii cu domnul Ciuca, cateva discutii cu domnul Drula, cu domnul Tomac. Suntem oameni politici si discutam. In opinia mea, exista o singura chestiune, aceeasi care a fost in 2020, aceeasi care a fost in 2016 – Dreapta va avea un candidat unic sau nu. Daca Dreapta va avea un candidat unic, va castiga, nu va avea candidat unic, va castiga PSD”, a transmis primarul general.

Referitor la declaratiile liderului interimar al PNL Bucuresti, Sebastian Burduja, potrivit carora Bucurestiul este capitala europeana cel mai prost administrata, conform Indicelui European de Calitate a Administratiei Publice, Nicusor Dan a replicat ca orasul „nu a stat bine niciodata” la acesti indicatori, dar exista progrese.

„Nu am apucat sa vorbesc cu domnul Burduja dupa ce a preluat mandatul interimar. Intentionez sa o fac cat mai curand, pentru ca am o obligatie fata de simpatizantii PNL. M-au votat, am promis ca voi face niste lucruri pentru Bucuresti. Bineinteles ca exista niste indicatori care masoara calitatea vietii. Bucurestiul nu a stat bine niciodata la indicatorii acestia. Totul este sa ne uitam nu la cum arata acesti indicatori, ci daca progresam sau nu. In opinia mea, noi progresam”, a spus Nicusor Dan.

Burduja a declarat, luni, in legatura cu posibilitatea de a fi candidat al PNL la Primaria Capitalei, ca niciodata nu s-a dat inapoi de la nicio batalie electorala, sustinand ca niciun bucurestean nu poate fi multumit de modul cum a administrat Capitala Nicusor Dan.

„Bucurestiul, pe toate datele europene, este un oras mai dezvoltat decat Madrid, Berlin, Copenhaga, Amsterdam si orice alta capitala din centrul si estul Europei si are cel mai mare ritm de crestere. Tot pe datele europene, pe indicele de calitate a administratiei publice, Bucurestiul este ultimul. Deci, este cel mai prost administrat oras capitala din Uniunea Europeana. Asta este realitatea de astazi”, a afirmat liberalul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: