politica

„Nicusor Dan trebuie sa intre in PNL!” Rares Bogdan pune conditiile pentru candidatul unic la Bucuresti

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan spune ca Nicusor Dan trebuie sa se inscrie in partid pentru a primi sustinerea liberalilor la Primaria Capitalei.

Europarlamentarul spune ca el nu se va inscrie in cursa, dar candidatul unic care sa o bata pe Gabriela Firea trebuie sa fie de la PNL.

„Eu nu voi candida, dar in schimb voi fi implicat in campanie. La Bucuresti, Nicusor Dan trebuie sa intre in PNL. Altfel, ma voi opune sustinerii unui independent. Imi doresc un candidat care s-o bata suta la suta, din primul tur, pe Gabriela Firea.

Daca toate partidele care sustin acum guvernul se vor pune la masa si vor negocia, iar in urma sondajelor, vom gasi un candidat unic, atunci vom vedea. dar e o decizie politica”, a declarat Rares Bogdan, potrivit Stiripesurse.ro.

La inceputul lunii decembrie PLUS a solicitat AEP sa clarifice situatia cu privire la statutul candidatului pentru Primaria Capitalei. Autoritatea a raspuns ca trebuie sa fie membru al unuia dintre cele doua partide din Alianta, candidatul, in contextul in care Nicusor Dan, sustinut de USR Bucuresti, nu e membru al formatiunii.

Prin urmare, AEP a transmis ca Nicusor Dan nu poate fi candidat al Aliantei USR-PLUS deoarece nu este membru al niciuneia dintre cele doua formatiuni politice. In replica, Nicusor Dan a aratat ca poate candida dupa modelul Sorin Oprescu, ce a fost sustinut de PSD fara a fi membru de partid la acel moment.

PLUS va vedea cum se descurca in sondaje Vlad Voiculescu, pentru a stabili candidatul Aliantei cu USR. PMP deja a anuntat ca va avea candidat propriu, in persoana lui Theodor Paleologu.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

O oră ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

40 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

4 ore ago

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

5 ore ago