„No, hai!”. Gabriel Liiceanu, text fulminat, apel pentru a trece la actiune: „Nu mai e timp de dezbatut. Se goleste tara, oameni buni, ca bantuita de ciuma”

analize

Scriitorul Gabrile Liiceanu publica un text foarte puternic despre necesitatea ca romanii sa iasa in strada pentru a-i opri pe cei din PSD si ALDE. 

„Nu mai e nimic de dezbatut, nimic de lamurit. Infractorii nostri din Parlament au trecut la next level. Felul in care au mutilat Codul Penal al tarii nu mai e menit doar sa-i scape pe ei de puscarie. E menit sa ne distruga pe toti”, scrie Liiceanu pe contributors.ro.

„Nu mai e timp de vorbe multe. Nu mai e timp de piruete literare. Cand exista constiinta comuna a primejdiei, cand fiinta unui popor este amenintata asa cum e amenintata astazi Romania, cuvintele trebuie sa fie putine. In 1848, cand s-a asezat in fruntea motilor sai in Muntii Apuseni si a pornit spre Blaj, Avram Iancu a tinut cel mai scurt discurs din cate au existat vreodata. A iesit in tinda casei (din Campeni?), si-a scutura suba de pe umeri si a spus: ‘No, hai!’ Stiau toti ce vor, stiau toti care e primejdia de care aveau sa se apere.

‘No, hai!’ trebuie sa spune si noi azi. Nu mai e nimic de dezbatut, nimic de lamurit. Infractorii nostri din Parlament au trecut la next level. Felul in care au mutilat Codul Penal al tarii nu mai e menit doar sa-i scape pe ei de puscarie. E menit sa ne distruga pe toti. Vor sa ne distruga pe toti. E nascut din indiferenta si ura la adresa propriului popor. No, hai!

Ce fac ei in Parlament frizeaza dementa. Cititi amendamendele! E ca si cum ar vrea sa ne pedepseasca pe toti pentru ca i-am impiedicat din prima clipa sa-si faca mendrele cu noi. Schimonosind legile, au dat drumul la toate nelegiuirile de care e capabila fiinta banditeasca a unei societati. Vom putea fi omorati pe strada, copii nostri vor putea fi violati, femeile noastre rapite si trimise de ganguri de traficanti in strainatate. Romania va deveni paradisul drogurilor. Procurorii nu vor mai putea acuza, judecatorii nu vor mai putea condamna, inchisorile se vor goli de tot. Au facut legi pentru apararea criminalilor, borfasilor, sutilor. Au legat mainile justitiei. No, hai!

Avand reprezentanti la varf intre legiuitorii din Parlament si fiind atat de multi, infractorii vor crea in curand o uniune: UPR (‘Uniunea Puscariasilor din Romania’) care, cu vremea, se va transforma in partid si va castiga alegerile, dupa ce va fi absorbit PSD-ul. No, hai!

Primejdia, pentru un popor, poate veni din afara sau dinauntrul tarii. Acum nu suntem distrusi prin cotropire. Peste Romania nu dau turcii, peste Romania nu da Armata Sovietica victorioasa. Acum ne-a cotropit pegra societatii noastre, romanasi de-ai nostri, care fura in timp ce agita tricolorul aratand cu degetul spre UE si spre Departamentul de Stat al Americii. Flutura tricolorul, fratilor, si ne duc regii la mormant in timp ce ne ingroapa tara. No, hai!

‘No, hai!’ e un indemn care scoate poporul roman la lumina. Acum avem prilejul sa aratam ca nu suntem o adunatura de oameni asezati intre granite de borfasi. Iesind in strada cu sutele de mii, ne vom aseza fiinta pe tipsia natiunii care suntem si o vom arata lumii intregi. Asa cum am aratat-o si in decembrie ᾽89, asa cum am aratat-o si in acest inceput de an. O vom arata din nou acum, in prejma unui nou Craciun. Daca nu o vom face in acest ceas de primejdie extrema, vom disparea ca natie. Pana la urma trebuie sa le fim recunoscator borfasilor nostri din Parlament. Ne-au pus in fata temeiului nostru, ne-au aratat – sfidandu-ne, zadarandu-ne si primejduindu-ne – ca suntem. No, hai!

Se goleste tara, oameni buni, ca bantuita de ciuma. No, hai!”, a scris Liiceanu pe contributors.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: