externe

Noi documente descoperite la resedinta privata a lui Biden

Cinci noi pagini de documente confidentiale au fost gasite intr-o camera adiacenta garajului de la resedinta privata a presedintelui american Joe Biden din Wilmington, statul Delaware, a anuntat sambata Casa Alba, relateaza AFP citata de Agerpres.

Aceste documente, care dateaza din timpul vicepresedintiei lui Joe Biden, au fost gasite dupa sosirea la fata locului, joi seara, a avocatului presedintiei, Richard Sauber, precizeaza acesta intr-un comunicat. Documentele se adauga altor dosare gasite in aceasta resedinta privata, a caror existenta a fost dezvaluita joi de Casa Alba, precum si altor documente confidentiale descoperite in noiembrie anul trecut intr-un birou din Washington.

Casa Alba a informat joi ca „un numar mic de documente confidentiale” despre activitatea lui Joe Biden cand era vicepresedinte (2009-2017) au fost gasite miercuri seara in resedinta privata a acestuia din Wilmington, fiind depozitate intr-un garaj si intr-o camera adiacenta.

Luni, executivul american recunoscuse deja ca o duzina de documente de acest tip au fost descoperite, in noiembrie, la Penn Biden Center, un think tank din Washington unde Joe Biden a avut altadata un birou.

O lege din 1978 ii obliga pe presedintii si vicepresedintii americani sa transmita Arhivelor Nationale toate email-urile, scrisorile si alte documente de lucru.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Mii de protestatari la un nou miting impotriva lui Viktor Orban. Peter Magyar, prima amenintare serioasa la adresa premierului Ungariei

Mii de maghiari au protestat impotriva premierului nationalist Viktor Orban, duminica, in cadrul unui miting…

9 ore ago

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

15 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

15 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

13 ore ago