politica

Noi masuri anti-Covid. Premierul anunta ca masca ar putea deveni obligatorie si in spatiile deschise

Premierul Ludovic Orban a anuntat, luni, ca purtarea mastii ar putea deveni obligatorie si in anumite locuri din spatiile deschise.

”Am primit informatii de la specialisti care arata ca exista si in aer liber spatii unde se creeaza o mare aglomeratie: in piete, pe faleza etc. Analizam acest aspect si s-ar putea impune obligativitatea purtarii mastii si in anumite spatii deschise. Am avut discutii cu mai multi prefecti, mai multi reprezentanti din comitetele judetene pentru stuatii de urgenta care ne-au spus ca sunt locuri chiar si in aer liber, de exemplu o piata sau o faleza, unde, din cauza aglomeratiei, exista risc de raspandire si discutam si posibilitatea de a impune purtarea mastii in astfel de spatii foarte aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, pe plaja ar putea fi impusa distantarea fizica pentru toate persoanele, deoarece nu se poate verifica unde sunt membrii unei familii. Premierul a mai spus ca se ia in calcul si limitarea programului teraselor.

„Exista mai multe masuri in analiza – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distantare sociala pe plaje, ca e foarte greu de identificat daca un grup de persoane reprezinta o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distantare pentru toti cei care sunt pe plaja”, a spus Orban.

 

 

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Ce spun liderii PSD si PNL despre „Cartelul din Carpati”. Ciolacu: „Nu am stiinta, o sa ma informez”

Liderii PSD si PNL au comentat cu mare reticenta investigatia "Cartelul din Carpati" realizata de…

6 ore ago

Un premiu ascuns in politica de confidentialitate a unui site, revendicat dupa trei luni

O sticla de vin gratuita a fost in cele din urma revendicata dupa ce oferta…

9 ore ago

Dupa Hagia Sofia, Erdogan transforma si biserica antica Chora din muzeu in moschee

Turcia a deschis pentru credinciosii musulmani biserica antica Choradin Istanbul, a doua convertire majora sub…

9 ore ago