Noi reguli dure pentru cei care vor sa intre in Grecia. Masurile sunt valabile pana pe 7 ianuarie

externe

Toate persoanele care vor intra in Republica Elena de vineri pana pe 7 ianuarie 2021, pe la frontierele terestre, aeriene sau maritime, vor fi obligate sa se autoizoleze la domiciliu pentru o perioada de trei zile, a informat, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat de presa al MAE, aceasta masura este adaugata la celelalte conditii care sunt deja in vigoare, respectiv obligativitatea prezentarii unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2 efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul acestui stat, completarea formularului PLF si, in cazul intrarilor pe la frontierele rutiere, efectuarea unui test rapid, cu rezultat imediat.

Masurile vin in contextul in care starea de carantina (lockdown) a fost prelungita in Grecia, pana la data de 7 ianuarie, pe fondul eforturilor de limitare a raspandirii virusului SARS-CoV-2.

Totodata, conform noilor prevederi legislative, conducatorii auto de transport international de marfuri sunt exceptati de la obligativitatea autoizolarii daca se afla in tranzit sau daca preiau marfa din Republica Elena si parasesc imediat teritoriul acestui stat. In situatia in care preluarea marfii are loc la mai multe zile dupa sosirea in Grecia, transportatorul are obligatia de a intra in autoizolare pana la momentul plecarii sau pana la expirarea perioadei de trei zile.

MAE recomanda cetatenilor romani sa se informeze temeinic anterior deplasarii in strainatate si sa respecte cu strictete masurile adoptate in contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteste ca se poate solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Atena +302106774035 sau al Consulatului General al Romaniei de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena +306978996222 si al Consulatului General al Romaniei de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda, totodata, consultarea paginilor de internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro/, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro si www.mae.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: